Word Gastvrouw/heer
Terug

Gestoofd rundvlees met olijven

totale tijd
1 uren
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
15 min
kooktijd
30 min

Voorbereiding

  1. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 5 cm en leg ze in de Micro minuut.
  2. Bestrijk de stukken met mosterd, vervolgens met bloem, zout en peper.
  3. Voeg de gepelde en fijngesneden knoflookteentjes en ui toe (SuperSonic Chopper compact).
  4. Giet de hete kippenbouillon, gewassen en geschilde aardappelen (Verticale dunschiller), olijven en tomatenpuree erbij en meng. Zorg ervoor dat de stukken vlees onder de vloeistof zitten. Voeg indien nodig meer water toe.
  5. Sluit het deksel en laat 30 min koken op 900 watt. Laat 15 min staan om het koken te beëindigen en de druk te laten zakken.
  6. Bestrooi met tijm en serveer.
Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 600 g rundvlees (ossenhaas, biefstuk, fonduevlees, enz.)
  • 5 tl Dijon mosterd
  • 1 el bloem
  • zout en peper
  • 2 gepelde knoflookteentjes
  • 50 g ui
  • 400 g vetarm kippenbouillon
  • 400 g kleine aardappelen
  • 10 ontpitte groene olijven
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl verse of gedroogde tijm
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me