Terug
Kipterrine
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op Th 6 of 180°C.
- Meng in een kom (Ultimate mixing bowl 3,5 l en Menglepel) het worstvlees, ei, cognac, gehakte peterselie (SuperSonic Chopper large) en sjalot. Breng royaal op smaak met zout en peper en meng opnieuw.
- Doe in een kleine kom (UltraPro cocotte 500 ml) ⅓ van het mengkommengsel, de helft van de gevogeltekoteletjes, de helft van het gerookte spek en herhaal het proces en eindig met het laatste derde deel van het mengkommengsel.
- Voeg de rozemarijn toe, sluit de terrine en bak 20 minuten.
- Verwijder het deksel en laat nog 15 tot 20 minuten koken. Laat zonder deksel afkoelen.
- Dek af en zet 24 tot 48 uur in de koelkast. Serveer koud met een goed gekruide groene salade, augurken en ingelegde uien.
Aanvullende opmerkingen
Variatie: Voor een grotere terrine (Terrine 1,8 l), vermenigvuldig je de verhoudingen met 3 en kook je ongeveer 1u15 min. Prik in de terrine, het sap dat eruit komt moet transparant zijn, zo niet, kook dan langer.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 200 g worstvlees
- 1 ei (medium)
- 5 ml cognac (of armagnac)
- 2 takjes peterselie
- 1 sjalot (± 15 g)
- zout en peper
- 200 g fijne gevogeltekoteletten
- 4 plakjes gerookt spek (± 70 g)
- 1 takje rozemarijn