Word Gastvrouw/heer
Terug

Kipterrine

totale tijd
50 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
15 min
kooktijd
35 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op Th 6 of 180°C.
  2. Meng in een kom (Ultimate mixing bowl  3,5 l en Menglepel) het worstvlees, ei, cognac, gehakte peterselie (SuperSonic Chopper large) en sjalot. Breng royaal op smaak met zout en peper en meng opnieuw.
  3. Doe in een kleine kom (UltraPro cocotte 500 ml) ⅓ van het mengkommengsel, de helft van de gevogeltekoteletjes, de helft van het gerookte spek en herhaal het proces en eindig met het laatste derde deel van het mengkommengsel.
  4. Voeg de rozemarijn toe, sluit de terrine en bak 20 minuten.
  5. Verwijder het deksel en laat nog 15 tot 20 minuten koken. Laat zonder deksel afkoelen.
  6. Dek af en zet 24 tot 48 uur in de koelkast. Serveer koud met een goed gekruide groene salade, augurken en ingelegde uien.

Aanvullende opmerkingen

Variatie: Voor een grotere terrine (Terrine 1,8 l), vermenigvuldig je de verhoudingen met 3 en kook je ongeveer 1u15 min. Prik in de terrine, het sap dat eruit komt moet transparant zijn, zo niet, kook dan langer.

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 200 g worstvlees
  • 1 ei (medium)
  • 5 ml cognac (of armagnac)
  • 2 takjes peterselie
  • 1 sjalot (± 15 g)
  • zout en peper
  • 200 g fijne gevogeltekoteletten
  • 4 plakjes gerookt spek (± 70 g)
  • 1 takje rozemarijn
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me