Word Gastvrouw/heer
Terug

Macarons alle smaken

totale tijd
1:14 uren
moeilijkheid
gevorderd
voorbereidingstijd
30 min
rusttijd
30 min
kooktijd
14 min

Heerlijke macarons voor elke smaak!

Voorbereiding

  1. Coques (Schelpen): Klop de eiwitten stijf (Duochef), voeg de suiker toe en blijf kloppen tot het mengsel stijf is. Voeg het poedersuiker, amandelmeel en de gewenste smaakstof, die samen gemengd zijn, toe. Meng voorzichtig om een homogeen mengsel te verkrijgen dat een lint vormt (deeg dat niet te vloeibaar of te stevig is). Maak 36 macarons op een bakvel (Multiflex ovenblad) dat op een koude bakplaat in de oven ligt. Til de bakplaat op en laat deze voorzichtig weer vallen zodat het deeg iets in elkaar zakt. Laat de macarons minimaal 30 minuten rusten. Bak de macarons en laat ze afkoelen voordat je ze voorzichtig uit de bakvorm haalt.
  2. Ganache van pure chocolade: Verwarm 80 ml volle room in de (MicroCook schenkkan 1 l) gedurende ongeveer 1 minuut en 20 seconden op 600 watt. Giet de hete room over 80 g pure chocolade (voor desserts) die in stukjes is gebroken. Meng tot de chocolade volledig gesmolten is en laat het mengsel een beetje afkoelen. Vul de helft van de macaronschelpen met de ganache en verbind ze twee aan twee.
  3. Ganache van witte chocolade: Verwarm 60 ml volle room in de (MicroCook schenkkan 1 l) gedurende 1 minuut op 600 watt. Giet de hete room over 100 g witte chocolade in stukjes, voeg 10 g boter toe en meng goed. Maak de macarons zoals hierboven aangegeven door de helft van de schelpen te vullen met de ganache en ze twee aan twee samen te voegen.
  4. Ganache met fruit: Verwarm 40 ml volle room in de (MicroCook schenkkan 1 l) gedurende 50 seconden op 600 watt. Voeg 80 g witte chocolade in stukjes en 10 g boter toe aan de hete room en meng goed. Voeg 40 ml fruitpuree naar keuze toe (frambozen, bramen, aardbeien, mango, passievruchten, etc.) en meng alles goed door elkaar. Maak de macarons zoals hierboven aangegeven door de helft van de schelpen te vullen met de ganache en ze twee aan twee samen te voegen.
  5. Ganache praliné: Verwarm 60 ml volle room in de (MicroCook schenkkan 1 l) gedurende 1 minuut op 600 watt. Giet de hete room over 100 g praliné chocolade in stukjes, voeg 10 g boter toe en meng goed tot alles volledig is gesmolten. Maak de macarons zoals hierboven aangegeven door de helft van de schelpen te vullen met de ganache en ze twee aan twee samen te voegen.
  6. Vanillecrème: Klop in de (MicroCook schenkkan 1 l) 125 ml melk, 25 g suiker, 1 eetlepel Maïzena, 1/2 theelepel vanille (poeder of vloeibaar) en 1 eidooier. Laat 2 minuten rusten, klop het mengsel nogmaals door en kook het 3 minuten op 600 watt, waarbij je halverwege het koken goed mengt. Klop het mengsel stevig door en laat het afkoelen. Klop af en toe om te voorkomen dat er een vel op de crème komt. Maak de macarons zoals hierboven aangegeven door de helft van de schelpen te vullen met de vanillecrème en ze twee aan twee samen te voegen.
  7. Koffiecrème: Volg dezelfde stappen als voor de vanillecrème, maar vervang de vanille door 1 theelepel oploskoffie.

Aanvullende opmerkingen

Tip: Voor zachte macarons, laat ze na het vullen ongeveer 12 uur in de koelkast rusten.

Ingrediënten

Voor 18 porties

    Coques (schelpen)

    • 2 eiwitten van middelgrote eieren
    • 40 g suiker
    • 100 g poedersuiker
    • 125 ml amandelpoeder

    Smaak naar keuze

    • 25 ml Ongezoet cacaopoeder
    • 10 ml matcha groene thee
    • 5 ml oploskoffie
    • 5 ml speculaaskruiden
    • 0.5 ml poedervormige kleurstof

    Ganache van pure chocolade, witte chocolade, fruit, praliné...

      Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
      Toon me