Terug
Mediterrane quiche zonder deeg
Voorbereiding
- Meng de melk, de slagroom, de eieren, de tijm, de bloem, het zout en de peper (Shaker 600 ml).
- Zet de vorm (MultiFlex rechthoekig) op het koude rooster in de oven. Verdeel de grof verkruimelde kaas, de cherrytomaten en de olijven erover. Giet het eimengsel eroverheen.
- Bak gedurende ongeveer 40 minuten onderaan in de voorverwarmde oven op het traditionele verwarmingsprogramma, stand 6/7 of 200°C. Laat 15 minuten rusten voordat je de quiche uit de vorm haalt en serveert.
Aanvullende opmerkingen
Tip: vervang de cherrytomaten door 150 g courgettes, in blokjes gesneden.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 200 ml melk
- 100 ml volle slagroom
- 2 eieren
- 0.5 tl verkruimelde tijm
- 70 g bloem
- zout en peper
- 200 g verse geitenkaas
- 150 g kerstomaten
- 50 g ontpitte olijven