Terug
Mini soezen
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor zonder bakplaat, stand 7 of 210°C.
- Doe 125 ml water, de suiker en 40 g boter in stukjes in de MicroCook schenkkan 1 l. Dek af en verwarm 2 minuten en 30 seconden op 600 watt.
- Voeg de bloem, het zout en de ongezoete cacao in één keer toe en meng snel met de silicone spatel tot je een homogeen deeg hebt dat loskomt van de randen van de kan. Voeg het eerste ei toe en blijf mengen tot je een glad deeg krijgt. Voeg het tweede ei toe en blijf mengen.
- Met behulp van de Boule Décors en de grote sterspuitmond, maak ongeveer dertig mini soezen op de Multiflex ovenblad die op de koude bakplaat van de oven ligt. Druk de bovenkant van de soezen lichtjes plat met een vork die in een eigeel opgelost in 15 ml water is gedoopt.
- Bak 20 minuten op de onderste richel in de voorverwarmde oven, stand 7 of 210°C.
- Bereid de ganache-mousse: Smelt de donkere chocolade met 10 g boter in de MicroCook schenkkan 1 l gedurende 1 minuut en 10 seconden op 360 watt. Laat 1 minuut rusten, meng met de siliconen spatel en laat iets afkoelen.
- Klop de goed gekoelde volle slagroom stijf in de Duochef. Voeg de poedersuiker toe en klop nog een paar seconden door.
- Voeg de slagroom in twee keer voorzichtig toe aan de gesmolten chocolade, met behulp van de silicone spatel.
- Snijd een hoedje van elke mini-soes en vul deze met de ganache-mousse met behulp van de Boule Décors, voorzien van de sterspuitmond.
- Bewaar ze in de koelkast in een Igloo doos.
Bestrooi ze vlak voor het serveren met poedersuiker.
Aanvullende opmerkingen
Rusttijd: 1 minuut
Baktijden:
- Pâte à choux (soezendeeg): 2 minuten en 30 seconden op 360 watt
- Soezen: 20 minuten, stand 7 of 210°C
- Boter/chocolade: 1 minuut en 10 seconden op 360 watt
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 140 ml water
- 10 ml Witte suiker (±10 g)
- 50 g boter
- 100 ml bloem (± 50 g)
- 1 snufje zout
- 30 ml Ongezoete cacao
- 2 eieren
- 1 eigeel
- 75 g Donkere chocolade (in stukjes gesneden)
- 100 ml volle slagroom
- 15 ml poedersuiker