
Terug
Noorse omelet
Heb je ooit al eens warm ijs geproefd? Geniet dan van deze heerlijke Noorse omelet!
Voorbereiding
- Klop (Duochef) de eidooiers, het warme water, de suiker en de vanille tot het mengsel luchtig en driemaal in volume is toegenomen. Voeg de Maïzena, de helft van de bloem en het bakpoeder toe en meng voorzichtig. Bewaar het deeg in een kom (Ultimate mixing bowl 3,5 l).
- Klop de eiwitten stijf (schone Duochef) en spatel ze voorzichtig (Silicone spatel) door het vorige mengsel. Voeg vervolgens de olie toe en meng alles goed.
- Giet het mengsel in het UltraPro deksel 5,7 l, ingevet en bestoven met de rest van de bloem. Bak het ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven op stand 6/7 (200°C). Houd de baktijd goed in de gaten. Haal het voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen.
- Meng de ingrediënten voor de siroop in een schaaltje.
- Snijd de biscuit in tweeën. Leg de helft in het Ultrapro deksel en besprenkel deze met de helft van de siroop. Bedek het grofjes met vanille-ijs dat ongeveer 10 minuten voor gebruik uit de vriezer is gehaald (ijsschep). Leg de andere helft van de biscuit erop, druk lichtjes aan en besprenkel met de rest van de siroop.
- Klop de eiwitten stijf met het citroensap (schone Duochef), voeg de suiker toe en klop krachtig verder. Versier de taart met de meringue (Spuitzak) en zet minimaal 3 uur in de vriezer.
- Plaats de omelet, op de hoge positie, in de voorverwarmde oven op stand 8/9 of 250°C en haal deze eruit zodra deze begint te kleuren.
- Laat de omelet op de presenteerschaal glijden en serveer onmiddellijk.
Aanvullende opmerkingen
Variatie: je kunt de UltraPro 2 l gebruiken om de Noorse omelet te maken. Snijd de biscuit dan in de dikte voordat je deze besprenkelt en vult.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 750 ml vanille-ijs
- 3 eieren
- 1 el warm water
- 75 g suiker
- 1 tl vanillepoeder (of vloeistof)
- 40 g maïzena
- 25 g bloem
- 1 tl gist
- 2 tl olie
- 10 g boter
Siroop
- 1.5 el Grand Marnier
- 1 el water
Meringue
- 2 eiwitten (op kamertemperatuur)
- 0.5 tl citroensap
- 100 g suiker