Terug
Omlet (en zijn varianten)
Voorbereiding
- Doe alle ingrediënten in de Shaker, plaats de vleugel, sluit af en schud goed.
- Bak de omelet in een antikleefpan en draai de omelet halverwege de kooktijd om.
Aanvullende opmerkingen
Varianten: voeg toe aan de omelet:
- PADDENSTOELEN: Bak 200 g gesneden paddenstoelen in 25 g boter en giet daarna het basismengsel erbij.
- AARDAPPELEN: Bak 250 g in blokjes gesneden aardappelen (SuperDicer) in een beetje olie en giet daarna het basismengsel erbij.
- KAAS: Voeg 50 g geraspte gruyère toe aan het basismengsel.
- KRUIDEN: Voeg 50 ml gehakte kruiden (fijnwild, bieslook, dragon of andere) toe aan het omelet met kaas.
- HAM EN GRUYÈRE: Voeg 250 g in blokjes gesneden ham toe in de pan en giet daarna het omelet met kaas erbij.
- TONIJN: Voeg 280 g uitgelekte, verkruimelde tonijn toe in de pan voordat je het basismengsel erbij giet.
- GEROOKTE ZALM: Voeg 150 g gerookte zalmreepjes toe aan het basismengsel.
- GARNALEN: Voeg 100 g gepelde garnalen toe in de pan en giet daarna het basismengsel erbij.
- PISTOU: Vervang de olie in het basismengsel door 25 ml pistou.
- PISTOU EN TOMATEN: Voeg aan de pistou-omelet 50 g uitgelekte gedroogde tomaten in olie, in stukjes gesneden, of een in blokjes gesneden, ontpitte verse tomaat toe.
Ingrediënten
Voor 1 porties
- 4 eieren (medium)
- 50 ml melk
- 25 ml olie
- 1 el fijngehakte peterselie
- zout en peper