Word Gastvrouw/heer
Terug

Omlet (en zijn varianten)

totale tijd
10 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
5 min
kooktijd
5 min

Voorbereiding

  1. Doe alle ingrediënten in de Shaker, plaats de vleugel, sluit af en schud goed.
  2. Bak de omelet in een antikleefpan en draai de omelet halverwege de kooktijd om.

Aanvullende opmerkingen

Varianten: voeg toe aan de omelet:

  • PADDENSTOELEN: Bak 200 g gesneden paddenstoelen in 25 g boter en giet daarna het basismengsel erbij.
  • AARDAPPELEN: Bak 250 g in blokjes gesneden aardappelen (SuperDicer) in een beetje olie en giet daarna het basismengsel erbij.
  • KAAS: Voeg 50 g geraspte gruyère toe aan het basismengsel.
  • KRUIDEN: Voeg 50 ml gehakte kruiden (fijnwild, bieslook, dragon of andere) toe aan het omelet met kaas.
  • HAM EN GRUYÈRE: Voeg 250 g in blokjes gesneden ham toe in de pan en giet daarna het omelet met kaas erbij.
  • TONIJN: Voeg 280 g uitgelekte, verkruimelde tonijn toe in de pan voordat je het basismengsel erbij giet.
  • GEROOKTE ZALM: Voeg 150 g gerookte zalmreepjes toe aan het basismengsel.
  • GARNALEN: Voeg 100 g gepelde garnalen toe in de pan en giet daarna het basismengsel erbij.
  • PISTOU: Vervang de olie in het basismengsel door 25 ml pistou.
  • PISTOU EN TOMATEN: Voeg aan de pistou-omelet 50 g uitgelekte gedroogde tomaten in olie, in stukjes gesneden, of een in blokjes gesneden, ontpitte verse tomaat toe.
Ingrediënten

Voor 1 porties

  • 4 eieren (medium)
  • 50 ml melk
  • 25 ml olie
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • zout en peper
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me