Word Gastvrouw/heer
Terug

Paris Brest

totale tijd
1:24 uren
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
40 min
rusttijd
2 min
kooktijd
42 min

Voorbereiding

  1. Verwarm ongeveer 4 minuten op 600 watt het water, de suiker, het zout en de boter (MicroCook schenkkan 1 l, deksel in open stand). De vloeistof moet koken.
  2. Voeg onmiddellijk in één keer de bloem toe en meng krachtig met de Silicone spatel tot je een homogeen deeg krijgt dat loskomt van de randen.
  3. Voeg de eieren één voor één toe, waarbij je telkens goed mengt voordat je het volgende toevoegt. Meng krachtig om een glad en homogeen deeg te verkrijgen.
  4. Vorm 9 kroonvormen (Spuitzak) op de Multiflex ovenbald die op het koude rek van de oven ligt. Druk de bovenkant lichtjes plat met een vork die in de glacuur is gedoopt, strooi de pralinéstukjes erover en bak ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven op heteluchtstand, 200°C (stand 6/7). Laat afkoelen.
  5. Doe de stukjes chocolade in een kom en laat ze ongeveer 2 minuten smelten op 360 watt (in een schone MicroCook schenkkan 1 l). Laat 2 minuten rusten voordat je mengt en de goed stevige, geklopte slagroom (Duochef, snelheid 1) voorzichtig toevoegt.
  6. Snijd de afgekoelde kroonvormen horizontaal doormidden, vul ze met mousse (met een schone spuitzak ) en bestrooi ze vervolgens met poedersuiker.
Ingrediënten

Voor 9 porties

    Ingrediënten voor 9 Paris-Brest

    • 180 ml water
    • 25 ml suiker
    • 1 ml zout
    • 60 g boter, in blokjes
    • 100 g bloem
    • 3 eieren
    • 1 Eigeel + 15 ml water voor het glaceren
    • 25 ml Pralinéstukjes
    • Poedersuiker (voor decoratie)
    • 225 g Pralinéchocolade
    • 225 ml volle slagroom (goed gekoeld)
    Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
    Toon me