Word Gastvrouw/heer
Terug

Risotto met champignons en rauwe ham

totale tijd
39 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
10 min
kooktijd
14 min

Voorbereiding

  1. Was de champignons en snijd ze in kwarten.
  2. Hak de geschilden sjalotten in stukjes (SuperSonic Chopper small).
  3. Kook de champignons, de gehakte sjalotten, de afgespoelde rijst, het water, de wijn en het verkruimelde bouillonblokje (Micro Minuut).
  4. Sluit af en kook ongeveer 14 minuten op 900 watt. Laat 10 minuten rusten zodat de kooktijd kan eindigen en de druk daalt.
  5. Voeg de in reepjes gesneden rauwe ham, 80 g geraspte Parmezaanse kaas, de boter, zout en peper toe. Meng voorzichtig (Silicone spatel).
  6. Serveer onmiddellijk met Parmezaanse kaas schaafsel (Schilmes).
Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 250 g champignons
  • 2 sjalotten
  • 350 g Risotto rijst (Arborio of Carnaroli)
  • 550 g water
  • 100 g witte wijn
  • 1 Ontvet bouillonblokje
  • 100 g Rauwe ham in dikke plakken
  • 120 g parmezaan
  • 60 g boter
  • zout en peper
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me