Terug
Risotto met champignons en rauwe ham
Voorbereiding
- Was de champignons en snijd ze in kwarten.
- Hak de geschilden sjalotten in stukjes (SuperSonic Chopper small).
- Kook de champignons, de gehakte sjalotten, de afgespoelde rijst, het water, de wijn en het verkruimelde bouillonblokje (Micro Minuut).
- Sluit af en kook ongeveer 14 minuten op 900 watt. Laat 10 minuten rusten zodat de kooktijd kan eindigen en de druk daalt.
- Voeg de in reepjes gesneden rauwe ham, 80 g geraspte Parmezaanse kaas, de boter, zout en peper toe. Meng voorzichtig (Silicone spatel).
- Serveer onmiddellijk met Parmezaanse kaas schaafsel (Schilmes).
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 250 g champignons
- 2 sjalotten
- 350 g Risotto rijst (Arborio of Carnaroli)
- 550 g water
- 100 g witte wijn
- 1 Ontvet bouillonblokje
- 100 g Rauwe ham in dikke plakken
- 120 g parmezaan
- 60 g boter
- zout en peper