Terug
Snelle appelstrudel
Voorbereiding
- Schil (Dunschiller) de appel, snijd deze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes (Mando Junior -1).
- Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom (Ultimate silicone bag small), voeg de dun gesneden appel toe, sluit de zak en meng goed. Zet apart.
- Rasp (Grate n store) de walnoten grof (houd enkele helften apart voor de decoratie) en meng ze met de gesmolten boter ongeveer 1 minuut op 360 watt (MicroCook schenkkan 1 l).
- Snijd de filodeegvellen doormidden. Leg de halve filodeegvellen in lagen in de Micropro® ring die in de Micropro® grill is geplaatst, waarbij ze aan elke kant iets over de rand uitsteken en verschoven worden om de hele cirkel te bedekken. Bestrijk ze telkens met de notenboter (Silicone borstel).
- Verspreid de gemarineerde appels over de filodeegvellen, bestrooi met een beetje suiker, vouw de vellen om, bestrijk ze met boter en bestrooi ze met suiker.
- Zet het deksel van de MicroPro® grill op de hoge stand en kook ongeveer 12 minuten op 600 watt. Laat het afkoelen.
- Bestrooi met poedersuiker en de overgebleven grofgehakte walnoten. Serveer warm of koud.
Aanvullende opmerkingen
Varianten van marinade:
- 2 el honing en 20 g grofgehakte pistachenoten of amandelen.
- Het sap van ½ citroen, 10 g suiker en ¼ tl vloeibare of poedervanille.
- 2 el appelsap en een goede snuf kruiden naar keuze (cannelle, vanille, geraspte tonkaboon, peper…).
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 30 g walnoten
- 1 appel
- 40 g boter
- 4 filodegen
- 20 g suiker
- 10 g poedersuiker
Marinade
- 1 goede snuif kaneel
- 1 el rozijnen
- 1 el rum