Word Gastvrouw/heer
Terug

Snelle appelstrudel

totale tijd
28 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
15 min
kooktijd
13 min

Voorbereiding

  1. Schil (Dunschiller) de appel, snijd deze in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in dunne plakjes (Mando Junior -1).
  2. Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom (Ultimate silicone bag small), voeg de dun gesneden appel toe, sluit de zak en meng goed. Zet apart.
  3. Rasp (Grate n store) de walnoten grof (houd enkele helften apart voor de decoratie) en meng ze met de gesmolten boter ongeveer 1 minuut op 360 watt (MicroCook schenkkan 1 l).
  4. Snijd de filodeegvellen doormidden. Leg de halve filodeegvellen in lagen in de Micropro® ring die in de Micropro® grill is geplaatst, waarbij ze aan elke kant iets over de rand uitsteken en verschoven worden om de hele cirkel te bedekken. Bestrijk ze telkens met de notenboter (Silicone borstel).
  5. Verspreid de gemarineerde appels over de filodeegvellen, bestrooi met een beetje suiker, vouw de vellen om, bestrijk ze met boter en bestrooi ze met suiker.
  6. Zet het deksel van de MicroPro® grill op de hoge stand en kook ongeveer 12 minuten op 600 watt. Laat het afkoelen.
  7. Bestrooi met poedersuiker en de overgebleven grofgehakte walnoten. Serveer warm of koud.

Aanvullende opmerkingen

Varianten van marinade:

  • 2 el honing en 20 g grofgehakte pistachenoten of amandelen.
  • Het sap van ½ citroen, 10 g suiker en ¼ tl vloeibare of poedervanille.
  • 2 el appelsap en een goede snuf kruiden naar keuze (cannelle, vanille, geraspte tonkaboon, peper…).
Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 30 g walnoten
  • 1 appel
  • 40 g boter
  • 4 filodegen
  • 20 g suiker
  • 10 g poedersuiker

Marinade

  • 1 goede snuif kaneel
  • 1 el rozijnen
  • 1 el rum
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me