Word Gastvrouw/heer
Terug

Snelle pannenkoeken

totale tijd
55 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
10 min
rusttijd
30 min
kooktijd
15 min

Voorbereiding

  1. Zet alle ingrediënten (Shaker 600 ml) in de aangegeven volgorde. Zet de deksel erop, sluit af en schud goed. Laat het beslag indien mogelijk ongeveer 30 minuten rusten (optioneel) en pas de consistentie aan indien nodig door een beetje melk of water toe te voegen.
  2. In een licht ingevette en verhitte crepemaker of pan (Mastro), giet een beetje beslag in de pan zodat de hele bodem bedekt is. Laat het ongeveer 1 tot 2 minuten bakken en draai de pannenkoek om (Paletmes) om de andere kant te bakken. Houd ze warm. Herhaal dit met de rest van het beslag (je kunt ongeveer 6 tot 8 pannenkoeken bakken)
  3. Serveer met suiker, boter, Nutella, jam of een andere topping naar wens.
Ingrediënten

Voor 3 porties

  • 250 ml halfvolle melk
  • 1 snufje zout
  • 75 g bloem
  • 2 eieren (medium)
  • 50 g gesmolten boter
  • 1 el suiker
  • 1 tl rum (optioneel)
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me