Terug
Warme kastanjes
Voorbereiding
- Om uw tijd te optimaliseren, bereidt u uw menu in de volgende volgorde: hoofdgerecht (de zoete aardappelen voorkoken), voorgerecht, dessert, en daarna het hoofdgerecht afmaken.
- Voorgerecht: Doe in de basis van 3 l 300 ml water, het verkruimelde bouillonblokje, de gekookte kastanjes (bewaar ongeveer 40 g kastanjes voor de garnering), zout, peper en 150 ml room.
- Hoofdgerecht: Schil de zoete aardappelen en snijd ze in plakjes (Mando junior – 1) in de basis van 1,75 l. Voeg de geschild en in stukken gesneden ui toe (SuperSonic® Chopper compact). Giet de kokosmelk en 50 ml water erbij, voeg zout toe en meng. Plaats gerecht op het kookdeksel van 750 ml omgekeerd als deksel erop en kook ongeveer 12 minuten op 600 watt. Laat 5 minuten rusten. De zoete aardappelen zijn voorkookt. Leg de doradefilets erop, zout en peper naar smaak en giet de olijfolie erover.
- Dessert: Doe in de basis van 750 ml die gewassen en nog warm is van het voorkoken van het gerecht, de chocolade en de in stukjes gesneden boter om te smelten, ongeveer 1 minuut 30 op 360 watt. Laat 2 minuten rusten voordat je goed mengt (Klopper). Voeg de suiker toe en meng, voeg vervolgens de eieren één voor één toe en meng telkens goed. Voeg de bloem toe en meng totdat je een perfect homogene bereiding hebt. Schrap de randen (Silicone spatel smal), giet de karamel erbij en meng voorzichtig met zigzaggende bewegingen.
- Stapel de basis van de Micro Plus 3 en kook 15 minuten op 600 watt. Laat 5 minuten rusten.
- Pureer de velouté met een staafmixer. Klop de resterende zeer koude room op tot slagroom (DuoChef) met een beetje zout. Pas de kruiden aan en serveer met de slagroom, de gereserveerde en verkruimelde kastanjes, en bestrooi met de fijngehakte bieslook (optioneel).
- Serveer het dessert versierd met karamel of met ijs.
Aanvullende opmerkingen
Tip: Gebruik kleine zoete aardappelen, ze zullen sneller gaar zijn. Zoete aardappelen kunnen verschillende kleuren hebben, afhankelijk van het land: wit, lichtgeel, rood, roze of oranje.
Varianten: Als je de recepten afzonderlijk wilt maken:
- Velouté: Kook met deksel ongeveer 10 minuten op 600 watt. Laat 3 minuten rusten en geniet zoals in het recept staat.
- Dorade en zoete aardappelen: Maak de bereiding af na het voorkoken van de aardappelen, ongeveer 5 minuten op 600 watt, laat 5 minuten rusten en geniet.
- Brownie: Smelt de chocolade en de boter 1 minuut 45 op 360 watt (laat 1 minuut rusten voordat je mengt). Voltooi het recept en bak 6 minuten op 600 watt, waarbij je 1 minuut pauzeert halverwege de bereiding.
Ingrediënten
Voor 4 porties
Kastanjevelouté (voorgerecht)
- 0.5 groentebouillonblokje
- 380 g gekookte kastanjes in pot
- 300 ml volle room
Dorade met zoete aardappelen (hoofdgerecht)
- 300 g zoete aardappelen (klein)
- 1 kleine rode ui
- 200 ml kokosmelk (ongezoet)
- 2 Mooie doradefilets
olijfolie
- Chocolade-karamel brownie (dessert)
- 150 g pure dessertchocolade
- 150 g boter
- 100 g suiker
- 3 eieren (medium)
- 50 g bloem
- 50 g gezouten karamel
- Kruiden: zout, peper, bieslook (optioneel)