Word Gastvrouw/heer
Terug

Zeebaarsfilet in pesto korst

totale tijd
35 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
kooktijd
20 min

Staartvis met smaken uit het zuiden!

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op stand 6-7 of 200°C.
  2. Breng de staartvisfilets op smaak met zout, peper en citroensap.
  3. Snijd fijn (SuperSonic Chopper small) de basilicum, dennenpitten en parmezaanse kaas. Voeg de olijfolie, zout, peper toe en mix totdat je een homogeen pesto krijgt.
  4. Vet de Gietijzeren pan van 26 cm in met olie (Silicone borstel), leg de staartvisfilets erin en verdeel de pesto erover.
  5. Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 20 minuten.
  6. Serveer warm met pasta.

Aanvullende opmerkingen

Variant: Voor een pittiger pesto, voeg 1 teentje knoflook, geschild en ontkiemd, toe in stap 3. Kies voor staartvis uit duurzame visserij.

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 4 staartvisfilets (±120 - 140 g elk)
  • zout en peper
  • 1 el citroensap
  • 20 verse basilicbladeren
  • 30 g parmezaanse kaas
  • 40 g dennenpitten
  • 5 el olijfolie
  • 1 tl olie
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me