Terug
Zeebaarsfilet in pesto korst
Staartvis met smaken uit het zuiden!
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op stand 6-7 of 200°C.
- Breng de staartvisfilets op smaak met zout, peper en citroensap.
- Snijd fijn (SuperSonic Chopper small) de basilicum, dennenpitten en parmezaanse kaas. Voeg de olijfolie, zout, peper toe en mix totdat je een homogeen pesto krijgt.
- Vet de Gietijzeren pan van 26 cm in met olie (Silicone borstel), leg de staartvisfilets erin en verdeel de pesto erover.
- Zet de pan in de voorverwarmde oven en bak ongeveer 20 minuten.
- Serveer warm met pasta.
Aanvullende opmerkingen
Variant: Voor een pittiger pesto, voeg 1 teentje knoflook, geschild en ontkiemd, toe in stap 3. Kies voor staartvis uit duurzame visserij.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 4 staartvisfilets (±120 - 140 g elk)
- zout en peper
- 1 el citroensap
- 20 verse basilicbladeren
- 30 g parmezaanse kaas
- 40 g dennenpitten
- 5 el olijfolie
- 1 tl olie