Word Gastvrouw/heer

Duurzaamheid

Al bijna 70 jaar geleden was Tupperware al een leider in het introduceren van herbruikbaar en duurzaam plastic in huishoudens over de hele wereld. Vandaag de dag blijft Tupperware innoveren en duurzame producten van hoge kwaliteit ontwerpen die gemaakt zijn om voedsel langer vers te houden en voedselverspilling te voorkomen.

Vanaf het begin zijn deze producten ontwikkeld met het oog op duurzaamheid – van Earl Tupper‘s hermetische kom, ontworpen om voedsel vers te houden, tot de huidige Ecofles, die plastic wegwerpflessen vervangt.

Als bedrijf hebben wij onze producten altijd ontworpen om een positieve invloed te hebben op de wereld om ons heen: om het leven van onze consumenten gemakkelijker te maken en tegelijkertijd de planeet te beschermen. Met onze producten helpen we de impact op het milieu te verminderen door herbruikbare en duurzame oplossingen te bieden die plastic- en voedselafval helpen verminderen.

Reduce, recycle & reuse

Onze missie is om het leven van onze consumenten gemakkelijker te maken dankzij innovatieve producten en tegelijkertijd de planeet te beschermen. Wij bieden oplossingen om wegwerpplastic te vermijden, voedselverspilling tegen te gaan en te koken met minder energieverbruik.

Producten recycleren in plaats van weggooien

Wij zetten ons in om onze impact op het afvalprobleem aanzienlijk te verminderen. Dit doen we door grote stappen te ondernemen om afvalvermindering te garanderen in elke stap van de levenscyclus van onze producten – ontwerp, productie en distributie, tot consumptie en recyclage. Als producten niet voldoen aan onze stricte kwaliteitseisen of we kapotte producten teruggestuurd krijgen van klanten, worden deze gerecycleerd tot een nieuwe collectie Tupperware-producten: “Recycline”. We zetten ons in om dit inzamelproces te vergemakkelijken, zodat we tegen 2025 maar liefst 90 % van de ingezamelde producten kunnen recycleren en hergebruiken. Tegen dan leveren we onze Tupperware-producten uitsluitend in composteerbare of biologisch afbreekbare verpakkingen.
Heb jij Tupperware producten die je wenst recycleren? Breng ze binnen bij een Consulent in je buurt.

Plastic afval omtoveren tot Tupperware producten : ontdek ons ECO+ materiaal

Bij Tupperware gebruiken we ons innovatievermogen als leidraad voor het zoeken, selecteren en testen van duurzame materialen. We introduceerden ons innoverend ECO+ materiaal voor het eerst in 2019 met onze Eco Rietje in verschillende markten. Het Eco Rietje is gemaakt van een revolutionair materiaal – circulaire polymeren. Deze polymeren worden gemaakt door middel van een proces waarbij gemengd wegwerpplastic, dat anders in de natuur terecht zou komen, wordt omgezet in herbruikbare Tupperware producten.

Dit sluit aan bij ons engagement om het wereldwijd probleem van wegwerpplastic aan te pakken. We zijn momenteel de ECO+ lijn aan het uitbreiden en we testen nieuwe innovaties op het gebied van duurzaamheid, zoals biobased materiaal. Deze reis heeft geen bestemming voor ons – we zijn vastbesloten om voortdurend innovatieve materialen te ontwikkelen, te testen en te gebruiken die onze “No Time To Waste” toewijding ondersteunen. Ons einddoel is om het gebruik van ECO+ materiaal in onze productlijnen te vergroten.

Slim leven

Slim leven betekent op één lijn zitten met de behoeften van de consument, nieuwe producten creëren die efficiënt leven ondersteunen en innoveren om meer en meer duurzaam te kunnen zijn. Tupperware producten maken het werk in de keuken gemakkelijker en sneller, waardoor er tijd vrijkomt om meer te genieten van wat écht voor jou telt. Onze producten verminderen ook de hoeveelheid energie die nodig is om voedsel te bereiden en helpen voedselverspilling in huis en onderweg te beperken of tegen te gaan.

Made in Belgium : slim leven is ook lokaal kopen. De producten die in België worden verkocht, worden voor de meerderheid in België (meer bepaald in onze fabriek in Aalst) en in Europa geproduceerd.

Wij zetten ons duurzaam in

Wij werken mee aan de verwezenlijking van de SDG’s (Sustainable Development Goals). Dat zijn werelddoelen voor duurzame ontwikkeling die door de VN beslist werden.

Onze voortdurende slimme innovatie ondersteunt doelstelling nr. 12 van de SDG’s: zorgen voor duurzame consumptie- en productiepatronen. Door onze consumenten in staat te stellen voedsel efficiënt te bereiden en te bewaren, verminderen wij aanzienlijk de hoeveelheid energie en afval die wordt gegenereerd bij de bereiding en consumptie van voedsel. Omdat onze producten vele jaren meegaan en recycleerbaar zijn, zijn wij pioniers geworden in het vermijden van afval. En dit, voordat anderen het belang ervan voor de planeet inzagen, we hebben altijd al deel uitgemaakt van de oplossing. In onze productie- en distributieprocessen beperken wij het gebruik van hulpbronnen tot een minimum, maken wij meer gebruik van hernieuwbare energie en beperken wij de hoeveelheid water die wij gebruiken om te werken. We verminderen, hergebruiken en recyclen wij 90% van ons afval doorheen het proces.

 

 

Zelf ook je steentje bijdragen met Tupperware

Ook jij kan helpen door kleine veranderingen in je dagelijkse leven toe te passen. Hieronder vind je enkele gemakkelijke zaken waarbij Tupperware je kan helpen op een milieuvriendelijkere manier te gaan leven.

 • Vermijd afval door je lunch of snacks mee te nemen in een handige lunchdoos, gemaakt uit gerecycleerd materiaal.
 • Vermijd wegwerpflessen door overal een herbruikbare drinkfles mee te nemen, gemaakt uit gerecycleerd materiaal en drink zuiver kraanwater dankzij een filtrerende waterkan.
 • Vermijd voedselverspilling, gooi etensrestjes niet weg maar bewaar ze in de koelkast in onze handige bewaardozen.
 • Vermijd voedselverspilling door ingrediënten optimaal te bewaren in onze speciaal bedachte bewaardozen : groenten en fruit blijven extra lang vers in onze VentSmarts, droge voeding in onze hermetische en doorzichtige bewaardozen zodat je de inhoud ervan niet vergeet, kaas in onze CheeSmarts, brood blijft langer goed in onze BreadSmart. Ook ajuinen, look en aardappelen hebben hun eigen doos om langer vers te blijven dankzij een optimale luchtcirculatie, wat zorgvuldig bestudeerd in onze onderzoekscentra.
 • Bespaar elektriciteit dankzij onze manuele hakmolens en mixers.
 • Bespaar elekticiteit door het koken in de magnetron ipv in de oven dankzij onze kokers voor de microgolfoven.
 • Vermijd afval on-the-go dankzij onze herbruikbaar bestek en herbruikbare rietjes, gemaakt uit gerecycleerd materiaal.
 • Vermijd het gebruik van bakpapier of aluminium dankzij een silicone ovenblad.
 • Vermijd het gebruik van chemische stoffen en schoonmaakmiddelen dankzij onze microvezeldoeken, gemaakt uit gerecycleerd materiaal.
 • Bespaar energie dankzij een nette diepvries met voldoende luchtcirculatie dankzij onze diepvriesdozen en vergeet niet meer wat er in elke doos zit dankzij onze etiketten.
 • Bespaar water, plaats een kom in de gootsteen wanneer je groenten en fruit wast. Het overtollig water geef je aan je kamerplanten.
 • Bespaar water door groenten te koken in onze MicroCook collectie, het aanhangend water na het wassen van groenten is voldoende.
 • Bespaar water door producten te gebruiken waarbij je minder afwas hebt : in onze MicroUrban Family kook je een volledig gerecht met vlees/vis, rijst/pasta/quinoa én groenten in één pot.
 • I.p.v. het kookvocht weg te gieten, kan je de groenten eruit vissen met de Schuimspaan en de pasta of rijst vervolgens erin garen. Dat zorgt trouwens voor een extra lekker smaakje.
 • Vermijd wegwerpbekers, ga naar je favoriete coffeebar en laat daar je Eco coffee cup opvullen en je bent vertrokken. Wist je dat als 2 miljoen mensen ervoor kiezen om een Eco coffee cup één keer per week te hergebruiken, dan zouden we 104 miljoen afval per jaar besparen*?

*Bron: Forbes.com

Wij willen een betere wereld achterlaten aan de volgende generaties.
Samen kunnen we het verschil maken.

Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me