Word Gastvrouw/heer
Terug

7 gemakkelijke rijstrecepten

totale tijd
10 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
10 min

Hier zijn 7 snelle en gemakkelijke ideeën voor elke dag om je rijst op te vrolijken na het koken in de Maxi Graankoker.

Voorbereiding

  1. Kook 500 g rijst in de Maxi Graankoker volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Breng op smaak met zout en peper en bereid een recept naar keuze.

Aanvullende opmerkingen

SUN RICE:
Schil de paprika’s, snijd ze in blokjes. Doe ze in de MicroCook Schenkkan 1 l met de olie, dek af en plaats in de magnetron gedurende 5 min op 600 watt. Voeg de paprika’s en de pijnboompitten toe aan de rijst.

MADRAS RIJST:
Voeg de amandelen en de rozijnen toe aan de rijst. 

ITALIAANSE RIJST:
Pel de tomaten, ontpit ze en snij ze in blokjes. Hak de basilicum fijn. Voeg dit toe aan de rijst. 

GROENE RIJST:
Hak de lente-ui fijn met de TurboChef. Giet in de MicroCook Schenkkan 1 l samen met de groene erwten en 100 ml water. Dek af en plaats in de magnetron gedurende 6 min op 600 watt. Laat uitlekken en meng met de rijst.

MEXICAANSE RIJST:
Schil de avocado’s, snijd ze in blokjes en meng ze met het citroensap zodat ze niet bruin zouden worden. Hak de koriander fijn. Meng met de rijst.

WORTELEN MET SESAMZAADJES:

Schil de wortelen, snijd ze in stukken en hak ze fijn met de Extra Chef. Giet in de MicroCook Schenkkan 1 l met 50 ml water, dek af en plaats in de magnetron gedurende 5 min op 600 watt. Laat uitlekken en meng met de rijst en de sesamzaadjes.

MUSHROOM AND GARLIC:

Pel de teentjes knoflook en hak ze samen met de champignons fijn met de Extra Chef. Giet in de MicroCook Schenkkan 1 l, dek af en plaats in de magnetron gedurende 4 min op 600 watt. Meng met de rijst.

Rijstgerechten en tips  

Nu je een paar rijstrecepten hebt om van te genieten, hebben we een paar gerechten waar je je rijstrecepten aan toe kunt voegen:

  • Rozemarijn lamsbout met paprika – Het perfecte comfort food voor kouder weer. 
  • Courgettevis op Aziatische stijl – Het perfecte lichte gerecht voor een doordeweekse lunch of diner. 

Tip: blijft er nog rijst over? Geef het een nieuw leven door walnoten, pompoenpitten, geraspte kaas of avocado toe te voegen #NoTimeToWaste  

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 500 g witte rijst

Zuiderse rijst

  • 2 paprika's (± 500 g)
  • 1 el olijfolie
  • 100 g pijnboompitten

Madras rijst

  • 150 g amandelschilfers
  • 150 g rozijnen

Italiaanse rijst

  • 3 tomaten
  • 5 blaadjes basilicum

Groene rijst

  • 1 lente-ui
  • 200 g bevroren groene erwten

Mexicaanse rijst

  • 2 avocado's (niet te rijp)
  • 2 tl citroensap
  • 5 korianderblaadjes

Rijst met wortelen en sesam

  • 200 g wortelen
  • 50 g sesamzaadjes

Rijst met champignons en look

  • 250 g champignons
  • 3 teentjes knoflook
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me