Word Gastvrouw/heer
Terug

AARDAPPELKROKETTEN

totale tijd
35 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
kooktijd
20 min

Voorbereiding

  1. Doe de geschilde (Universele Dunschiller), gespoelde en in middelgrote stukken gesneden aardappelen in de MicroCook Rond 2,25 l. Voeg het water toe, sluit met het deksel en kook 20 tot 22 min op 600 watt in de microgolf. Meng halverwege de kooktijd. Laat 5 min rusten na het koken. Laat uitlekken en gebruik de Pureerstaaf / Aardappelstamper om de aardappelen te pletten tot puree.
  2. Kook de puree nogmaals 3 min op 360 watt in de MicroCook zonder deksel. Meng halverwege de kooktijd. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng met de Silicone Spatel.
  3. Bevestig de inzet met 3 rondjes op de Krok-Toren en het geheel op de plaat. Blokkeer de inzet met de spatel. Vul de toren met de bereiding. Druk de bereiding lichtjes aan met behulp van de duwer. Verwijder de spatel en duw de bereiding door de toren op de plaat. Snij in gelijke kroketten met behulp van de spatel en de aanduidingen op de plaat. Gebruik de spatel om iedere kroket van de plaat te halen. Rol de kroketten eerst in het losgeklopte ei en vervolgens in het paneermeel.
  4. Bak de kroketten in een pan met een beetje olie of in een friteuse.

Aanvullende opmerkingen

Variant : Gebakken kroketten

Bereid de puree zoals aangegeven in stap 1, voeg dan de overige ingrediënten toe, behalve het paneermeel, en meng goed. Vul de Croq Tower met de 3-Round inzet en maak de kroketten (in 2 rondes). Leg ze op de MultiFlex ovenblad, bestrijk ze met 30 g gesmolten boter en bak ze 15 minuten in de op 220 °C voorverwarmde oven.

Ingrediënten

Voor 18 porties

  • 1 kg pureeaardappelen
  • 100 ml water
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 1 eidooier
  • 25 ml bloem
  • zout en peper

Om te paneren

  • 1 ei
  • 100 ml paneermeel
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me