Word Gastvrouw/heer
Terug

AARDAPPELPOFFERTJES

totale tijd
40 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
20 min
kooktijd
20 min

Voorbereiding

 1. Schil (Universele Dunschiller) en was de aardappelen. Snij ze in gelijke stukken, leg ze in de MicroCook Rond
  2,25 l, voeg 50 ml water toe en sluit met het deksel. Kook gedurende 12 min op 600 watt. Meng halverwege de kooktijd. Laat 2 min rusten alvorens de aardappelen te pureren met de Pureerstaaf.
 2. De puree moet heel droog zijn. Kook nogmaals zonder deksel gedurende 2 min op 360 watt. Meng halverwege de kooktijd.
 3. Giet de rest van het water (125 ml) in de MicroCook schenkkan 1 l en voeg ook de in blokjes gesneden boter toe. Plaats het deksel in de open positie en kook 2 min 30 op 600 watt. Voeg de bloem en het zout toe. Roer zorgvuldig met de Silicone Spatel tot een homogene pasta dat mooi loskomt van de randen. Voeg een ei toe en meng goed. Voeg het tweede ei toe en meng goed tot een gladde, soepele pasta.
 4. Roer de puree onder het choux deeg in de MicroCook Schenkkan / Maatkan 1 l en meng met de Silicone Spatel. Kruid naar smaak met zout en peper.
 5. Verwarm de oven zonder rooster voor op 210 °C.
 6. Bevestig de inzet met 3 rondjes op de Krok-Toren en plaats het geheel op de plaat. Blokkeer de inzet met de spatel. Vul de toren met de bereiding. Druk de bereiding lichtjes aan met behulp van de duwer. Verwijder de spatel en duw de bereiding door de toren op de plaat. Snij met de spatel de bereiding in ± 16 poffertjes. Plaats het MultiFlex Ovenblad op het koude ovenrooster, leg er de poffertjes op en bak 20 min op 210 °C.
Ingrediënten

Voor 16 porties

 • 500 g pureeaardappelen
 • 175 ml water
 • 40 g boter
 • 125 ml bloem
 • 1 ml zout
 • 2 eieren
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me