Word Gastvrouw/heer
Terug

Amandel – en chocoladegebak

totale tijd
50 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
30 min
kooktijd
20 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven zonder rooster voor op 180 °C.
  2. Gebruik de AdaptaChef Fijne Rasp om de amandelen te raspen.
  3. Klop de eierdooiers samen met de helft van de suiker op in de Maatkan 2 l met de Klopper tot het mengsel wit begint te worden. Voeg de cacao toe en roer opnieuw.
  4. Klop de eiwitten stijf met de Speedy Chef. Voeg de resterende suiker toe en klop nog enkele seconden langer.
  5. Schep de inhoud van de Speedy Chef en 150 g geraspte amandelen voorzichtig met de Silicone Spatel door de eierdooiers in de Maatkan.
  6. Leg het MultiFlex Ovenblad op het koude ovenrooster en verdeel het mengsel gelijkmatig over het hele oppervlak.
  7. Bestrooi met de resterende geraspte amandelen (30 g) en bak gedurende 22 min.
  8. Laat afkoelen en neem uit de vorm.
  9. Breek de chocolade in stukjes en doe die in de MicroCook Schenkkan 1 l. Doe het deksel erop en zet 2 min 30 in de magnetron op 360 watt. Laat 2 min rusten en roer. Zet de chocolade nog eens 30 sec in de magnetron als dat nodig is.
  10. Klop de koude room op in de schoongemaakte Speedy Chef. Voeg de poedersuiker toe en klop nog enkele seconden langer. Schep de gesmolten chocolade door de opgeklopte room met de Silicone Spatel.
  11. Snij de cake doormidden, stop de chocolademousse in een spuitzak met een stervormige spuitmond en versier een van beide helften met de mousse. Leg de tweede helft op de mousse en zet de taart minstens 2 uur in de koelkast.
  12. Neem de taart 15 min voor het serveren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
Ingrediënten

Voor 10 porties

    Biscuitlaag

    • 180 g amandelen
    • 5 eieren (middelgroot)
    • 125 g suiker
    • 30 ml (2 el) bitter cacaopoeder

    Mousse

    • 180 g pure chocolade (50-55% cacaogehalte)
    • 250 ml room, gekoeld
    • 15 ml (1 el) poedersuiker
    Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
    Toon me