Word Gastvrouw/heer
Terug

Appeltaart

totale tijd
1:30 uren
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
20 min
rusttijd
30 min
kooktijd
40 min

Voorbereiding

  1. Voor de taartkorst:
  2. Meng alle ingrediënten in de SuperSonic chopper large, voorzien van de lemmeten, gedurende 20 tot 30 sec.
  3. Verwijder voorzichtig de lemmeten en haal dan het deeg uit de chopper. Kneed het deeg tot een bal in je handen.
  4. Plaats het deeg in een Ultimate mixing bowl 1 l, sluit af en zet het maximum 30 mn in de koelkast, anders wordt het deeg te stijf om uit te rollen.
  5. Strooi een beetje bloem over het deeg en rol het deeg uit met de Deegrol met de koekjesvormen (3 mm) tot de grootte van je bakvorm (UltraPro quiche).
  6. Voor de vulling :
  7. Verwarm de oven zonder rooster voor op 210 °C.
  8. Schil de appels en snijd ze in kwarten met het Universele dunschiller en Keukenmes.
  9. Meng in de SuperSonic chopper large, voorzien van de klopper, de room, de suiker, de vanillesuiker en de eieren. Voeg desgewenst kaneel toe.
  10. Plaats de UltraPro quiche op het koude ovenrooster en leg de appelkwartjes erop. Giet vervolgens het mengsel erop.
  11. Bak gedurende 40 mn. Laat afkoelen, haal uit de UltraPro en serveer met een bolletje ijs naar keuze.

Aanvullende opmerkingen

Tip: de UltraPro quiche is ook geschikt voor de diepvries en de microgolfoven. Je kunt dus je appeltaart voor later bewaren.

Ingrediënten

Voor 6 porties

    Voor de taartbodem (24-28 cm)

    • 250 g bloem
    • 125 g koude boter, in stukjes gesneden
    • 2 eigelen
    • 2 ml (1/2 tl) zout
    • 45 ml (3 el) water

    Voor de vulling

    • 3 appels
    • 200 ml room
    • 45 ml (3 el) suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 2 eieren
    • 1 snufje kaneel (facultatief)
    Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
    Toon me