
Terug
Appeltaart
Voorbereiding
- Voor de taartkorst:
- Meng alle ingrediënten in de SuperSonic chopper large, voorzien van de lemmeten, gedurende 20 tot 30 sec.
- Verwijder voorzichtig de lemmeten en haal dan het deeg uit de chopper. Kneed het deeg tot een bal in je handen.
- Plaats het deeg in een Ultimate mixing bowl 1 l, sluit af en zet het maximum 30 mn in de koelkast, anders wordt het deeg te stijf om uit te rollen.
- Strooi een beetje bloem over het deeg en rol het deeg uit met de Deegrol met de koekjesvormen (3 mm) tot de grootte van je bakvorm (UltraPro quiche).
- Voor de vulling :
- Verwarm de oven zonder rooster voor op 210 °C.
- Schil de appels en snijd ze in kwarten met het Universele dunschiller en Keukenmes.
- Meng in de SuperSonic chopper large, voorzien van de klopper, de room, de suiker, de vanillesuiker en de eieren. Voeg desgewenst kaneel toe.
- Plaats de UltraPro quiche op het koude ovenrooster en leg de appelkwartjes erop. Giet vervolgens het mengsel erop.
- Bak gedurende 40 mn. Laat afkoelen, haal uit de UltraPro en serveer met een bolletje ijs naar keuze.
Aanvullende opmerkingen
Tip: de UltraPro quiche is ook geschikt voor de diepvries en de microgolfoven. Je kunt dus je appeltaart voor later bewaren.
Ingrediënten
Voor 6 porties
Voor de taartbodem (24-28 cm)
- 250 g bloem
- 125 g koude boter, in stukjes gesneden
- 2 eigelen
- 2 ml (1/2 tl) zout
- 45 ml (3 el) water
Voor de vulling
- 3 appels
- 200 ml room
- 45 ml (3 el) suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 1 snufje kaneel (facultatief)