Word Gastvrouw/heer
Terug

Appelvinaigrette

totale tijd
10 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
10 min

Voorbereiding

  1. Kook in een sauspan op hoog vuur het appelsap gedurende 10 min om het gedeeltelijk te verdampen. Op het einde moet je nog maar 125-150 ml over hebben. Laat nadien afkoelen.
  2. Meng het koude appelsap, de appelazijn, de honing en de olie in de Shaker 600 ml. Kruid met zout en peper naar smaak en schud goed.

Aanvullende opmerkingen

TIP: past perfect bij geraspte wortelen, koolsalade en gesneden komkommers.

Ingrediënten

Voor 2 porties

  • 400 ml appelsap
  • 30 ml (2 el) appel- of ciderazijn
  • 15 ml (1 el) honing
  • 60 ml (4 el) olie
  • zout en peper
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me