Word Gastvrouw/heer
Terug

Bloemige paaskoekjes

totale tijd
29 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
20 min
rusttijd
1 min
kooktijd
8 min

Voorbereiding

  1. Zeef de meel, het zout en de poedersuiker in de Ultimate Mixing Bowl 3,5 l met behulp van de Dubbelzeefje. Maak een putje en voeg het ei en de zachte boter in stukjes toe.
  2. Kneed het mengsel tot het glad is. Vorm het koekjesdeeg tot een platte rechthoek en zet het minstens 1 uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180 ºC met boven- en onderwarmte.
  4. Gebruik het Keukenmes oranje om het koude deeg in 2 of 3 stukken te snijden. Gebruik vervolgens de Deegrol om elk stuk plat te maken tot een dikte van 3 mm.
  5. Gebruik de Deegrol en Koekjesvormen om de koekjes uit te snijden.
  6. Met de ronde spuitmond van de Spuitzak prik je vervolgens gaatjes in het midden van de helft van de koekjes. Je moet nu een gelijke hoeveelheid volle koekjes en koekjes met een gat in het midden hebben.
  7. Leg de koekjes op de Silicone MultiFlex Ovenblad, laat een beetje ruimte tussen elk koekje om te voorkomen dat ze zich vermengen. Het is belangrijk dat de koekjes op dezelfde afstand van elkaar liggen. Dit zorgt voor een homogeen uiterlijk, zonder te over- of onderbakken. Gebruik de markeringen op de Silicone MultiFlex Ovenblad om gemakkelijk de juiste afstand te meten!
  8. Bak de koekjes 8 minuten en laat ze afkoelen.
  9. Meng voor het royal icing de eiwitten en het zout in de DuoChef. Klop ze op de eerste instelling stijf.
  10. Voeg geleidelijk de poedersuiker toe met behulp van de Dubbelzeefje. Giet het citroensap erbij tot een viskeuze textuur is verkregen.
  11. Om de koekjes af te werken doe je een theelepel lemon curd in het midden van elk volledige koekje. Doop de koekjes met een gat in het midden in de royal icing en schud ze om de icing uit te lekken en te stabiliseren. Voeg verse eetbare bloemen en hagelslag toe om kleur te geven!

Aanvullende opmerkingen

De lente is eindelijk begonnen en dat brengt zonneschijn, bloemen en paaslekkernijen met zich mee. Wat is een betere manier om paasvreugde te verspreiden dan het bakken van deze heerlijke bloemenkoekjes? Ze smaken niet alleen heerlijk, maar toveren ook een glimlach op je gezicht met hun prachtige bloemdecoraties. Dus laten we ons bakgereedschap bovenhalen en aan de slag gaan!

Ingrediënten

Voor 12 porties

    Pour la préparation de la pâte à biscuits

    • 250 g meel
    • 100 g poedersuiker
    • 125 g zachte boter
    • 1 ei
    • 1 snufje zout

    Voor de bereiding van de royal icing

    • 1 eiwit
    • 1 snufje zout
    • 250 g poedersuiker
    • citroen (sap)
    • water

    Voor de decoratie

    • 60 g lemon curd
    • eetbare bloemen (optioneel)
    • hagelslag (optionnel)
    Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
    Toon me