Word Gastvrouw/heer
Terug

Bolinhos de Bacalhau

totale tijd
1 uur
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
15 min
kooktijd
45 min

Voorbereiding

  1. Kook de aardappelen in de Mastro kookpot 3,2 l gedurende 20 min of tot ze gaar zijn. Giet af en plaats in de Ultimate mixing bowl 1 l. Pureer ze met de Pureerstaaf en zet het opzij.
  2. Verkruimel de kabeljauw (verwijder eventuele graten) en plaats het in de Ultimate mixing bowl 3,5 l.
  3. Pel de ui en de knoflook met het Koksmes. Snij de ui grof in 4 stukken. Leg ze in de SuperSonic chopper small en trek aan het handvat om ze fijn te hakken.
  4. Scheid het eigeel van het eiwit en doe het eiwit in de DuoChef. Voeg in de Ultimate mixing bowl 3,5 l, de eigelen, de aardappelpuree, de gehakte ui en knoflook en zout en peper naar smaak toe. Goed mengen met de Silicone spatel.
  5. Roer de bloem erdoor en zorg ervoor dat er geen klontjes zijn.
  6. Klop de eiwitten op tot stijve pieken met de DuoChef in stand I. Voeg ze voorzichtig in twee of drie keer toe aan het kabeljauwmengsel.
  7. Om de Bolinhos te frituren: plaats het paneermeel in een Ruimtekom 300 ml. Maak met de Click & scoop kleine balletjes en leg ze op het paneermeel. Rol ze tot ze helemaal bedekt zijn en leg ze op de Multiflex ovenblad. Herhaal tot het deeg op is.
  8. Verhit de Universal pan 28 cm met voldoende olie om de Bolinhos te frituren. Als de olie heet is, leg de helft van de Bolinhos erin en bak ze aan beide kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en laat ze rusten op keukenpapier om de overtollige olie te verwijderen. 
    Eenmaal afgekoeld zijn ze klaar om opgegeten te worden!

Aanvullende opmerkingen

Saus voor bij Bolinhos de Bacalhau

Geniet ervan met zelfgemaakte mayonaise of aioli.
Serveer ze in de Clear Schaal Eco 2 l en plaats de Clear kom Eco 290 ml in het midden met de saus.

 

Hoe kun je kabeljauw vervangen?

Bolinhos de Bacalhau is zo’n veelzijdig recept. Je kunt het aan je smaak aanpassen door de in het recept gebruikte kabeljauw te vervangen door andere ingrediënten die je beter bevallen. Het past goed bij kip, vlees en groenten.

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 450 g kabeljauw
  • 2 aardappelen
  • 1/2 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 2 eieren
  • 15 ml (1 el) bloem
  • 200 g paneermeel
  • Peterselie
  • Zout en peper
  • Olie om te frituren
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me