Word Gastvrouw/heer
Terug

UltraPro brood

totale tijd
2:30 uren
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
10 min
rusttijd
2 uren
kooktijd
20 min

Voorbereiding

 1. Meng de bloem en het zout in een grote kom (Ultimate mixing bowl 6 l). Maak een kuiltje in het midden, voeg de gist toe, giet het lauwe water erbij en meng (Platte lepel) beginnend in het midden en voeg geleidelijk de bloem toe.
 2. Plaats het mengsel op je werkoppervlak en gebruik je handen om het 5-6 min krachtig te kneden tot een glad deeg. Kneed het tot een bal en doe die in de kom, sluit met het deksel en laat op een warme plaats minstens 30-40 min rijzen. Het deeg moet verdubbelen in volume.
 3. Bestrooi je werkoppervlak met een beetje bloem en sla het deeg plat door het nogmaals te kneden tot een vierkant. Vouw de 4 hoeken naar het midden. Herhaal de handeling en vouw de 4 hoeken nog een keer. Draai je vierkant om en vorm er een brood van. Vet de bodem en het deksel van de UltraPro 3,5 l met olie lichtjes in (Silicone borstel) en plaats het deeg erin.
 4. Sluit de UltraPro met het UltraPro deksel 800 ml en laat het deeg op een warme plaats 40 min rijzen. Het deeg moet bijna tot aan het deksel komen.
 5. Verwarm de oven voor op Th 8 of 240 °C zonder rooster.
 6. Bestrijk (Silicone borstel) het brood met water en maak een paar insnijdingen (Tomatenmes). Strooi er een beetje bloem over, sluit met het deksel en bak gedurende 30-40 min.
Ingrediënten

Voor 6 porties

 • 750 g bloem
 • 2 tl (10 ml) zout
 • 2 zakjes gedroogde bakkersgist
 • 450 ml lauwwarm water (± 30 °C)
 • Olie
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me