
Terug
Cheescake met abrikozen/passievruchtencoulis
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op Th 6 of 180 °C, zonder rooster.
- Bekleed de bakvorm (Multiflex Queen) met het zanddeeg en plaats het op een koud ovenrooster.
- Meng (Silicone Spatel) in een kom (Ultimate mixing bowl 3,5 l) de suiker, vanillesuiker en eidooiers, daarna de verse kaas en maïzena.
- Klop de eiwitten stijf (DuoChef) en voeg voorzichtig toe aan het vorige mengsel.
- Zest de citroen en pers hem uit (Citroenpers met Rasp Ergologics) en voeg toe aan het mengsel.
- Bedek het deeg met het mengsel en bak het 40 minuten in een voorverwarmde oven.
- Abrikozen/passievruchtencoulis: Mix de uitgelekte abrikozen, poedersuiker en de pulp van de passievruchten (SuperSonic chopper large).
- Laat de taart afkoelen voordat je deze ontvormt en serveer met de coulis.
Aanvullende opmerkingen
Versier je taart met slagroom met behulp van de Spuitzak.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 500 g verse kaas
- 1 zanddeeg
- 150 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren (groot)
- 40 g maïzena
- 1 limoen (zest en sap)
Coulis van abrikoos en passievrucht
- 1 blik abrikozen
- 50 ml bloemsuiker
- 2 passievruchten