Word Gastvrouw/heer
Terug

Cheesecake met appel

Toevoegen aan mijn recepten
totale tijd
26 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
15 min
kooktijd
10 min

Voorbereiding

  1. Schil de appels met het Groentemes en snij ze in kleine stukjes met het Koksmes.
  2. Doe ze in de basis van de Micro Minuut en voeg de bruine suiker, de cider, de boter, de maïzena, de kaneel en het zout toe. Meng alles met de Silicone Spatel en sluit de Micro Minuut met het deksel.
  3. Gaar 10 min op 900 watt. Laat 10 min rusten zodat de druk kan dalen alvorens te openen.
  4. Klop de verse kaas los in de Maatkan 1,25 l met de Platte Garde. Voeg de suiker, de citroenzeste en het citroensap toe met behulp van het Koksmaatje.
  5. Doe de speculaas in de TurboMax en hak het fijn. Doe de speculaaskruimels in een Clear Kom 610 ml en zet even opzij.
  6. Klop de koude room op met behulp van de schoongemaakte TurboMax voorzien van de klopper. Voeg hem toe aan de opgeklopte kaas met de Silicone Spatel.
  7. Neem een Clear Kom 290 ml of een glaasje en maak laagjes met de verschillend ingrediënten: begin met de appelblokjes, gebruik hiervoor de Kleine Pollepel, voeg nadien een lepel speculaaskruimels toe en eindig met een lepel citroencrème. Werk tot slot af met een snufje speculaaskruiden. Bewaar het fris in de koelkast tot je het serveert.
Toevoegen aan mijn recepten Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 4 appels (Granny Smith)
  • 100 g bruine suiker
  • 250 ml appelcider
  • 60 g boter, in stukjes
  • 30 ml (2 el) maïzena
  • 15 ml (1 el) kaneel
  • 3 ml (½ tl) zout
  • 150 g verse kaas (type Philadelphia®)
  • 75 g suiker
  • 1 citroen (zeste en sap)
  • 150 ml volle room
  • 6 speculaaskoekjes (type Bastogne®)
Ontdek onze collecties in onze herfst-winter catalogus
Meer weten
Betalingswijze
Verzending
Beveiligde aankoop
  • Snelle en veilige levering, gratis vanaf €100.
  • Kopers- en gegevensbescherming
  • Veilige betaling met SSL encryptie