Word Gastvrouw/heer
Terug

Cheesecake met appel

totale tijd
35 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
10 min
kooktijd
10 min

Voorbereiding

  1. Schil de appels met het Groentemes en snij ze in kleine stukjes met het Koksmes.
  2. Doe ze in de basis van de Micro Minuut en voeg de bruine suiker, de cider, de boter, de maïzena, de kaneel en het zout toe. Meng alles met de Silicone Spatel en sluit de Micro Minuut met het deksel af.
  3. Gaar 10 min op 900 watt. Laat 10 min rusten zodat de druk kan dalen alvorens te openen.
  4. Klop de verse kaas los in de Maatkan 1,25 l met de Metalen Garde. Voeg de suiker, de citroenzeste en het citroensap toe met behulp van het Koksmaatje.
  5. Doe de speculaas in de SuperSonic Chopper Large en hak het fijn. Doe de speculaaskruimels in een Ultimate Mixing Bowl en zet even opzij.
  6. Klop de koude room op met behulp van de schoongemaakte SuperSonic Chopper Large voorzien van de klopper. Voeg hem toe aan de opgeklopte kaas met de Silicone Spatel.
  7. Neem een glaasje en maak laagjes met de verschillende ingrediënten: begin met de appelblokjes, gebruik hiervoor de Kleine Pollepel, voeg nadien een lepel speculaaskruimels toe en eindig met een lepel citroencrème. Werk tot slot af met een snufje speculaaskruiden. Bewaar het fris in de koelkast tot je het serveert.
Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 4 appels (Granny Smith)
  • 100 g bruine suiker
  • 250 ml appelcider
  • 60 g boter, in stukjes
  • 30 ml (2 el) maïzena
  • 15 ml (1 el) kaneel
  • 3 ml (½ tl) zout
  • 150 g verse kaas (type Philadelphia®)
  • 75 g suiker
  • 0.5 citroen (zeste en sap)
  • 150 ml volle room
  • 6 speculaaskoekjes (type Bastogne®)
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me