Terug
CHOCOLAAT BISCUITS
Voorbereiding
- Smelt de chocolade en boter in stukjes (MicroCook schenkkan 1 l) gedurende ongeveer 1 min 30 op 600 watt. Laat 2 min rusten alvorens te mengen (Silicone Spatel).
- Klop (DuoChef) de eieren en suikers tot ze wit zijn en hun volume verdubbeld is. Voeg de gesmolten chocolade toe en meng. Giet in een kom (Ultimate mixing bowl 3,5 l).
- Meng de bloem, het bakpoeder en het zout. Strooi beetje bij beetje over het chocolademengsel en meng tot een glad, licht dicht deeg.
- Vul de Krok-toren met de 3-Round Insert en pers om 3 rijen te vormen.
- Snijd ze (Spatel bestrooid met poedersuiker) in 1 of 2 lijnen, bestrooi ze met poedersuiker en leg ze voorzichtig, met tussenruimte, op een bakplaat (Multiflex ovenblad) die op het koude ovenrek is geplaatst.
- Bak ongeveer 10 min in een voorverwarmde oven op ventilatorstand, Th 6 of 180°C. Laat afkoelen.
Aanvullende opmerkingen
Tipje: als het deeg te plakkerig is, leg het dan voor stap 4 15 minuten in de vriezer.
Ingrediënten
Voor 30 porties
- 200 g pure dessertchocolade
- 50 g zeer zachte boter
- 2 eieren
- 80 g suiker
- 7 g vanillesuiker
- 0.5 zakje bakpoeder
- 1 snufje zout
- 190 g bloem
- 30 g bloemsuiker