Word Gastvrouw/heer
Terug

Chocolade Cupcakes

totale tijd
25 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
10 min
kooktijd
15 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C zonder de rooster. Doe papieren vormpjes in de MultiFlex TupCakes, plaats op de rooster en zet opzij.
  2. Klop de boter en de suiker in de Mengkom 3 l met behulp van een elektrische mixer. Voeg de gezeefde bloem en de cacao toe. Klop tot een glad mengsel.
  3. Voeg de eieren één voor één toe en klop grondig na ieder ei.
  4. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 6 vormen van de MultiFlex TupCakes tot ze allen tot 2/3 gevuld zijn. Plaats een stukje chocolade in het midden van iedere vorm.
  5. Bak 15 min op 180 °C.
  6. Laat gedurende 5 min afkoelen en ontvorm vervolgens op de ovenrooster.
  7. Bereid de topping: doe de roomkaas en de chocoladepasta in de ExtraChef voorzien van de klopper. Klop tot een glad mengsel.
  8. Laat de cupcakes volledig afkoelen alvorens te decoreren. Verspreid de topping over de cupcakes met de Silicone Spatel en werk af met de chocoladekrullen.
Ingrediënten

Voor 6 porties

    Cupcakes

    • 100 g zachte boter
    • 150 ml (150 g) kristalsuiker
    • 320 ml (2 tl) cacao
    • 2 eieren
    • 6 stukjes chocolade

    Topping

    • 150 g roomkaas
    • 150 g chocolade hazelnootpasta
    • chocoladekrullen om te decoreren
    Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
    Toon me