Terug
Chocolade Cupcakes
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C zonder de rooster. Doe papieren vormpjes in de MultiFlex TupCakes, plaats op de rooster en zet opzij.
- Klop de boter en de suiker in de Mengkom 3 l met behulp van een elektrische mixer. Voeg de gezeefde bloem en de cacao toe. Klop tot een glad mengsel.
- Voeg de eieren één voor één toe en klop grondig na ieder ei.
- Verdeel het beslag gelijkmatig over de 6 vormen van de MultiFlex TupCakes tot ze allen tot 2/3 gevuld zijn. Plaats een stukje chocolade in het midden van iedere vorm.
- Bak 15 min op 180 °C.
- Laat gedurende 5 min afkoelen en ontvorm vervolgens op de ovenrooster.
- Bereid de topping: doe de roomkaas en de chocoladepasta in de ExtraChef voorzien van de klopper. Klop tot een glad mengsel.
- Laat de cupcakes volledig afkoelen alvorens te decoreren. Verspreid de topping over de cupcakes met de Silicone Spatel en werk af met de chocoladekrullen.
Ingrediënten
Voor 6 porties
Cupcakes
- 100 g zachte boter
- 150 ml (150 g) kristalsuiker
- 320 ml (2 tl) cacao
- 2 eieren
- 6 stukjes chocolade
Topping
- 150 g roomkaas
- 150 g chocolade hazelnootpasta
- chocoladekrullen om te decoreren