
Terug
Chocolade moelleux
Voorbereiding
- Smelt de chocolade in stukjes (MicroCook schenkkan 1 l) gedurende 2 min 30 sec op 360 watt. Laat 1 min staan om de chocolade te laten smelten alvorens te roeren. Verwarm indien nodig opnieuw in cycli van 30 sec op 360 watt.
- Klop (DuoChef deksel en Maatkan 1,25 l) de eierdooiers, Grand Marnier en suiker. Het mengsel moet wit worden en in volume verdubbelen. Voeg de gesmolten chocolade toe en klop.
- Klop de eiwitten stijf (schoongemaakte DuoChef). Voeg ze voorzichtig in 2 keer toe aan het chocolademengsel (Siliconen spatel).
- Bestrijk 8 Stoompotjes lichtjes met boter (Silicone borstel), vul ze met het chocolademengsel en plaats ze zonder deksel in de onderste zeef van de Micro urban family.
- Giet 400 ml koud water in de basis, plaats de onderste zeef, dek af en laat 12 minuten koken op 600 watt. Haal de luchtige gebakjes onmiddellijk uit de vormpjes (Silicone spatel smal).

Ingrediënten
Voor 8 porties
- 160 g pure chocolade
- 4 eieren (eidooier en eiwit gescheiden)
- 2 tl Grand Marnier (optioneel) (10 ml)
- 60 g suiker
- 15 g zachte boter