
Terug
Chocolade peperkoek
Original et délicat, un pain d’épices parfait pour les fêtes.
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op Th 6 of 180°C.
- Verwarm (MicroCook schenkkan 1 l) de chocoladestukjes met de honing ongeveer 2 min 30 op 360 watt. Laat 1 min rusten, roer (Silicone spatel) en verwarm nog 1 min.
- Voeg tijdens het mengen de olijfolie, pastis en eidooiers toe.
- Meng in een kom (Ultimate mixing bowl 3,5 l) de bloem, gist, zout en peperkoekmix. Voeg de vorige inhoud (MicroCook schenkkan 1 l) toe en meng tot een gladde massa.
- Klop de eiwitten stijf (DuoChef) en voeg ze voorzichtig toe aan het mengsel in de kom.
- Bestrijk (Silicone borstel) een schaal (UltraPro 2 l of UltraPro terrine 1,8 l) met de zachte boter en bestrooi met de suiker. Giet het deeg erin, dek af en bak ongeveer 40-45 min in de voorverwarmde oven.
- Haal de peperkoek uit de oven, verwijder het deksel en laat afkoelen.
Aanvullende opmerkingen
Versieren: bestrijk de peperkoek met 50 g gesmolten dessertchocolade gedurende ongeveer 1 min op 360 watt en versier met plakjes gekonfijte citrusvruchten.
Ingrediënten
Voor 10 porties
- 250 g dessertchocolade (zwart)
- 250 g honing
- 5 el olijfolie extra vierge
- 1 el Pastis (of vergelijkbaar)
- 4 medium eieren
- 250 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 2 el peperkoekmix
- 10 g zachte boter
- 25 g suiker