Word Gastvrouw/heer
Terug

Chocolade peperkoek

totale tijd
1:05 uren
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
20 min
kooktijd
45 min

Original et délicat, un pain d’épices parfait pour les fêtes.

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op Th 6 of 180°C.
  2. Verwarm (MicroCook schenkkan 1 l) de chocoladestukjes met de honing ongeveer 2 min 30 op 360 watt. Laat 1 min rusten, roer (Silicone spatel) en verwarm nog 1 min.
  3. Voeg tijdens het mengen de olijfolie, pastis en eidooiers toe.
  4. Meng in een kom (Ultimate mixing bowl 3,5 l) de bloem, gist, zout en peperkoekmix. Voeg de vorige inhoud (MicroCook schenkkan 1 l) toe en meng tot een gladde massa.
  5. Klop de eiwitten stijf (DuoChef) en voeg ze voorzichtig toe aan het mengsel in de kom.
  6. Bestrijk (Silicone borstel) een schaal (UltraPro 2 l of UltraPro terrine 1,8 l) met de zachte boter en bestrooi met de suiker. Giet het deeg erin, dek af en bak ongeveer 40-45 min in de voorverwarmde oven.
  7. Haal de peperkoek uit de oven, verwijder het deksel en laat afkoelen.

Aanvullende opmerkingen

Versieren: bestrijk de peperkoek met 50 g gesmolten dessertchocolade gedurende ongeveer 1 min op 360 watt en versier met plakjes gekonfijte citrusvruchten.

Ingrediënten

Voor 10 porties

  • 250 g dessertchocolade (zwart)
  • 250 g honing
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 1 el Pastis (of vergelijkbaar)
  • 4 medium eieren
  • 250 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 el peperkoekmix
  • 10 g zachte boter
  • 25 g suiker
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me