Word Gastvrouw/heer
Terug

Chocolade peren kroon

totale tijd
40 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
15 min
kooktijd
10 min

Voorbereiding

  1. Doe de chocolade in stukjes en de vloeibare room in de MicroCook Schenkkan 1 l. Smelt gedurende 1 min op 600 watt. Meng met hulp van de Soepele Klopper. Kloppend voeg de eieren één voor één toe.
  2. Voeg de bloem, poedersuiker en bakpoeder toe en meng goed.
  3. Snij de uitgelekte peren in blokjes met de Tomatenmes en voeg ze toe aan het deeg. 
  4. Giet het mengsel in de MultiFlex Crown en kook gedurende 5 min op 750 watt.
  5. Laat 1 min rusten en kook opnieuw 4 min op 750 watt.
  6. Wacht enkele minuten alvorens uit de MultiFlex Crown te halen en geniet koud met een bavarois.

Aanvullende opmerkingen

TIP: Met Pasen kan je deze cake als “nest” gebruiken door het middengedeelte te vullen met snoep of chocolade-eieren.

Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 200 g zwarte chocolade
  • 200 ml room
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 100 g poedersuiker
  • 5 ml (1 tl) bakpoeder
  • 1 blikje peren met siroop, uitgelekt (+/- 450 g)
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me