Word Gastvrouw/heer
Terug

Chocolade truffels

totale tijd
17 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
1 min
kooktijd
1 min

Voorbereiding

  1. Smelt de chocolade en boter in de MicroCook Schenkkan / Maatkan 1 l gedurende ongeveer 1 min 30 sec op 600 watt. Laat 1 min rusten, roer en indien nodig zet nog 30 sec in de magnetron.
  2. Voeg de zure room en suiker toe en meng goed met de Silicone Spatel om een homogene bereiding te verkrijgen. Zet de bereiding in de koelkast voor ongeveer 1 u 30 te verharden.
  3. Deel ongeveer 24 truffels uit met de Kleine Lepel van de Click & Scoop in de Igloo / Diepvries Doos 2,25 l en spoel de Lepel af in een glas heet water tussen elke truffel. Als de bereiding te moeilijk te portioneren is, laat het dan 20 minuten op kamertemperatuur staan.
  4. Rol de truffels zachtjes in je handen om het af te ronden (indien nodig) en rol ze vervolgens in de cacao in een Ruimtekom / Ruimteschaaltje 600 ml.

Aanvullende opmerkingen

TIP: Om elke truffel gemakkelijk te kunnen portioneren, activeer het mechanisme meerdere keren in heet water en verwijder vervolgens het overtollige water uit de lepel om te voorkomen dat er water in de bereiding terechtkomt. 

*Maatlepels van de Click & Scoop

Ingrediënten

Voor 24 porties

  • 250 g puur chocolade
  • 110 g zachte boter
  • 30 g zure room (2 Kleine Lepels)*
  • 65 g suiker (2 Grote Lepels)*
  • 30 g ongezoet cacaopoeder (2 Middelgrote Lepels) *
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me