Word Gastvrouw/heer
Terug

CHOCOLADEMOUSSE

totale tijd
21 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
3 min
kooktijd
3 min

Voorbereiding

  1. Scheid het eiwit van het eigeel met behulp van de Koksmaat / Kokmaatje.
  2. Smelt de chocolade en de boter in de MicroCook Schenkkan 1 l / MicroCook Maatkan 1 l voor 2 min 30 op 360 watts. Laat 3 min rusten.
  3. Klop de eiwitten op met de Duo Chef op stand 1. Voeg de poedersuiker toe, meng en laat rusten.
  4. Giet de boter en de gesmolten chocolate in de schone Duo Chef. Voeg één eigeel en meng op stand 2. Voeg de eigelen één voor één toe en roer tussen elk eigelen.
  5. Voeg de helft van de eiwitten toe en meng op stand 1. Voeg de andere helft toe en meng op stand 2. Eindig het menging met de Silicone Spatel.
  6. Giet de bereiding in kleine afzonderlijke kommen/glazen en laat ze 3 uur in de koelkast staan.
  7. Serveer met rood fruit of chocoladesnippers.
Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 200 g pure chocolade
  • 40 g boter
  • 4 eieren (middelgroot)
  • 15 g poedersuiker (± 25 g)
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me