Word Gastvrouw/heer
Terug

Chocoladeschelpen (4 eieren)

totale tijd
45 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
30 min

Voorbereiding

 1. Breek ongeveer 110 g chocolade naar keuze in regelmatige stukken. Verwarm de chocolade (MicroCook schenkkan 1 l) en laat rusten zonder het deksel te openen (zie de aangegeven tijd in de ingrediëntenlijst). Rusten is essentieel om de chocolade goed te laten smelten.
 2. Meng met een fijne spatel (Silicone Spatel), begin vanuit het midden en vermijd het toevoegen van lucht. Verwarm de chocolade indien nodig opnieuw in stukjes van 20-30 seconden en roer.
 3. Laat de chocolade 5 minuten rusten voor u hem gelijkmatig verdeelt over alle holtes in de Multiflex cocoon.
 4. Smeer de chocolade (Silicone Borstel) een eerste keer uit langs de zijkanten van alle schelpen, draai de vorm een halve slag en smeer de chocolade nogmaals uit zodat hij goed omhoog komt en er geen gaten ontstaan.
  Voor een gladdere binnenkant kunt u de vorm bewegen zodra de chocolade is uitgesmeerd, er lichtjes op tikken om luchtbellen te verwijderen of de vorm omdraaien op een plank (Flexi Plank) en enkele minuten laten rusten zodat de chocolade kan uitvloeien.
 5. Verwijder de overtollige chocolade van de randen van de vormholtes met een dunne spatel. Zo krimpt de chocolade en kan hij gemakkelijker uit de vorm worden gehaald.
 6. Zet de Multiflex cocoon 30 minuten in de koelkast. Haal de schalen voorzichtig uit de vorm door met 2 of 3 vingers te drukken om de druk op de schelp te verdelen

Aanvullende opmerkingen

Tip: Als u het vermogen van uw microgolf niet kunt regelen, roer de chocolade dan na 1 minuut om aanbranden te voorkomen.

Ingrediënten

Voor 4 porties

  Pure dessertchocolade (gebakken op 360 Watt)

  • 40 à 60g (vierkanten/blokjes)
  • 100 à 120g (vierkanten/blokjes)

  Dessert melkchocolade (gebakken op 360 Watt)

  • 40 à 60g (vierkanten/blokjes)
  • 100 à 120g (vierkanten/blokjes)

  Witte dessertchocolade (gebakken op 360 Watt)

  • 40 à 60 g (vierkanten/blokjes)
  • 100 à 120 g (vierkanten/blokjes)
  Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
  Toon me