Word Gastvrouw/heer
Terug

Chocoladetaart met amandelen

totale tijd
55 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
15 min
kooktijd
25 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven zonder rooster voor op 190 °C.
  2. Breek de chocolade in stukjes, plaats ze in de Shaker 600 ml met de stukjes boter, sluit het deksel maar laat de dop op een beetje open. 
  3. Giet 1 l heet water in de Maatkan 2 l, zet de spatrand erop en plaats de Shaker in de opening. Laat het 10 min au bain-marie zacht worden en roer met de Silicone spatel smal. Als de chocolade en de boter niet volledig gesmolten zijn, giet de Maatkan 2 l leeg en herhaal deze stap.
  4. Wanneer het een homogeen mengsel is, giet het water weg en doe erna de inhoud van de Shaker in de Maatkan 2 l. Voeg dan de suiker en de eieren toe en meng.
  5. Voeg de bloem, het zout, het amandelpoeder en het vanille-extract toe en meng tot een glad mengsel.
  6. Vet de UltraPro 2 l in met 15 g boter en bestrooi met bloem. Giet de inhoud van de Maatkan 2 l in de UltraPro en bak zonder deksel 25 min op het laagste niveau.
  7. Laat 15 min rusten alvorens te ontvormen.

Aanvullende opmerkingen

Tip: Giet het water uit de Maatkan 2 l niet weg, maar gebruik het om planten water te geven of om groenten en fruit schoon te maken.

Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 130 g pure chocolade (50-55% cacaogehalte)
  • 130 g boter, in blokjes
  • 130 g suiker
  • 4 eieren
  • 40 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 100 g amandelpoeder
  • 5 ml (1 tl) vanille extract

Voor de UltraPro

  • 15 g zachte boter
  • 15 ml (1 el) bloem
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me