Word Gastvrouw/heer
Terug

Chocopasta popcorn

totale tijd
38 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
5 min
rusttijd
30 min
kooktijd
3 min

Voorbereiding

  1. Giet de maïskorrels in de WOW Popcorn maker (met het glazen schaaltje onderin) zonder iets anders toe te voegen. Sluit met het deksel in de open positie door de cirkels op het deksel uit te lijnen met de openingen in de basis (zodat de de stoom kan ontsnappen).
  2. Kook ongeveer 3 min op maximaal vermogen in de microgolfoven (max. 1000 watt). Zet de microgolfoven uit zodra de maïskorrels bijna niet meer poffen (2 seconden tussen elke pof). Afhankelijk van de microgolfoven kan de tijdsduur minder of meer dan 3 min zijn (zie gebruiksaanwijzing voor meer gedetailleerde instructies).
  3. Schud de popcorn en draai de WOW Popcorn maker ondersteboven met het deksel erop om de niet-gepofte korrels door de openingen in de basis te verwijderen.
  4. Voeg onmiddellijk de hazelnoot chocoladepasta toe aan de hete popcorn; zet het deksel in de gesloten stand en schud zachtjes gedurende ongeveer 30 sec. tot de chocolade volledig gesmolten is.
  5. Plaats onafgedekt in de microgolfoven gedurende 20 sec. op 600 watt en schud dan nog een laatste keer ongeveer 10 sec. met het deksel in gesloten positie.
  6. Voor een optimaal resultaat wacht je best 30 minuten voor het opdienen, zodat de chocolade volledig afgekoeld/gehard is. Hierdoor zullen je vingers niet plakkerig zijn na het smullen.
    Popcorn kan ook max. 10 min. afkoelen in de koelkast.

Aanvullende opmerkingen

Belangrijke opmerking: Haal na gebruik het glazen schaaltje uit de siliconen basis om het schoon te maken en ga er voorzichtig mee om.

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 60 g maïskorrels
  • 60 g hazelnoot chocoladepasta
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me