Terug
Citroen cake met mascarponecrème
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in de Mengkom 3 l.
- Voeg in de ExtraChef de eieren toe, dek af en klop (met de klopper) tot de eieren bleek en schuimig zijn.
- Voeg suiker en citroenschil toe aan de eieren en mix tot gecombineerd.
- Bevestig de trechter aan het deksel en giet de olijfolie in de trechter en meng langzaam tot alle olie verdwenen is.
- Voeg de helft van het bloemmengsel toe aan het mengsel en meng langzaam tot het grotendeels gemengd is.
- Giet de melk in de trechter en meng langzaam totdat de melk is opgenomen, voeg dan het resterende bloemmengsel toe en meng opnieuw.
- Vet de UltraPro Terrine 1,8 l in en bestuif hem met bloem en giet het beslag erbij. Bak 50-60 min. Zonder deksel of totdat een tandenstoker proper uit het midden van de cake komt.
- Laat 10 min staan. vervolgens uit de vorm op een rek. Laat minimaal 20 min afkoelen voor het snijden en serveren. Serveer met slagroom van mascarpone.
- Om mascarpone slagroom te maken: gebruik een schone ExtraChef en meng de slagroom, de poedersuiker en het vanille-extract. Klop tot er zich stijve pieken vormen. Voeg zachte mascarponekaas toe aan de ExtraChef en klop tot een gladde en romige massa.
Ingrediënten
Voor 12 porties
- 240 g bloem
- 5 ml bakpoeder
- 5 ml zout
- 3 eieren
- 275 g suiker
- 3 citroenen
- 180 ml olijfolie extra vierge
- 180 ml volle melk
- 15 g zachte boter en bloem
Mascarpone slagroom
- 300 ml zware room
- 100 g poedersuiker
- 5 ml (1 tl) vanille-extract
- 225 g mascarpone kaas