Word Gastvrouw/heer
Terug

Citroen cake met mascarponecrème

totale tijd
1:45 uren
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
30 min
kooktijd
1 uur

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de bloem, het bakpoeder en het zout in de Mengkom 3 l.
  3. Voeg in de ExtraChef de eieren toe, dek af en klop (met de klopper) tot de eieren bleek en schuimig zijn.
  4. Voeg suiker en citroenschil toe aan de eieren en mix tot gecombineerd.
  5. Bevestig de trechter aan het deksel en giet de olijfolie in de trechter en meng langzaam tot alle olie verdwenen is.
  6. Voeg de helft van het bloemmengsel toe aan het mengsel en meng langzaam tot het grotendeels gemengd is.
  7. Giet de melk in de trechter en meng langzaam totdat de melk is opgenomen, voeg dan het resterende bloemmengsel toe en meng opnieuw.
  8. Vet de UltraPro Terrine 1,8 l in en bestuif hem met bloem en giet het beslag erbij. Bak 50-60 min. Zonder deksel of totdat een tandenstoker proper uit het midden van de cake komt.
  9. Laat 10 min staan. vervolgens uit de vorm op een rek. Laat minimaal 20 min afkoelen voor het snijden en serveren. Serveer met slagroom van mascarpone.
  10. Om mascarpone slagroom te maken: gebruik een schone ExtraChef en meng de slagroom, de poedersuiker en het vanille-extract. Klop tot er zich stijve pieken vormen. Voeg zachte mascarponekaas toe aan de ExtraChef en klop tot een gladde en romige massa.
Ingrediënten

Voor 12 porties

  • 240 g bloem
  • 5 ml bakpoeder
  • 5 ml zout
  • 3 eieren
  • 275 g suiker
  • 3 citroenen
  • 180 ml olijfolie extra vierge
  • 180 ml volle melk
  • 15 g zachte boter en bloem

Mascarpone slagroom

  • 300 ml zware room
  • 100 g poedersuiker
  • 5 ml (1 tl) vanille-extract
  • 225 g mascarpone kaas
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me