Word Gastvrouw/heer
Terug

Citroenijs

totale tijd
30 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
30 min

Voorbereiding

  1. Giet de room in een DuoChef en meng op stand 1 zodat er dikke, stijve pieken ontstaan.  
  2. Met de Soepele Klopper, klop in een Ultimate Mixing Bowl 2 l de gecondenseerde melk, citroenzeste en -sap tot een mengsel. 
  3. Voeg de geklopte room samen met het gecondenseerde melkmengsel en meng voorzichtig. 
  4. Doe een paar volle lepels in de Igloo Doos 1 l, gevolgd door 15 ml (1 el) lemon curd.
  5. Herhaal de vorige stap om verschillende lagen te vormen totdat het ijsmengsel en de lemon curd op zijn. 
  6. Vries gedurende minstens 6-8 u in of tot het stijf is.
Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 500 ml room
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 15 ml (1 el) citroenzeste
  • 45 ml (3 el) verse citroensap
  • 60 ml (4 el) lemon curd
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me