Terug
Citroenijs
Voorbereiding
- Giet de room in een DuoChef en meng op stand 1 zodat er dikke, stijve pieken ontstaan.
- Met de Soepele Klopper, klop in een Ultimate Mixing Bowl 2 l de gecondenseerde melk, citroenzeste en -sap tot een mengsel.
- Voeg de geklopte room samen met het gecondenseerde melkmengsel en meng voorzichtig.
- Doe een paar volle lepels in de Igloo Doos 1 l, gevolgd door 15 ml (1 el) lemon curd.
- Herhaal de vorige stap om verschillende lagen te vormen totdat het ijsmengsel en de lemon curd op zijn.
- Vries gedurende minstens 6-8 u in of tot het stijf is.
Ingrediënten
Voor 8 porties
- 500 ml room
- 1 blik gecondenseerde melk
- 15 ml (1 el) citroenzeste
- 45 ml (3 el) verse citroensap
- 60 ml (4 el) lemon curd