Terug
COURGETTE- EN VENKELVELOUTÉ
Voorbereiding
- Snij de helft van de venkel met de Mando Junior (I) in dunne plakjes boven het groot vergiet van de Micro Urban Family. Voeg er de gewassen, van de uiteinden ontdane en in middelgrote stukken gesneden courgettes aan toe.
- Zet het vergiet op de met 400 ml koud water gevulde basis, sluit af en stoom 15 min op 900 watt. Laat 5 min rusten en laat de courgettes dan uitlekken.
- Mix de groenten met een staafmixer samen met de room en kruid met peper en zout.
- Snij ook de andere helft van de venkel in dunne plakjes en laat goudbruin kleuren in een hete pan met olie, ongeveer 3 min.
- Dien de velouté warm of koud op met wat gegrilde venkel als afwerking
Ingrediënten
Voor 8 porties
- 1 venkel (± 200 g)
- 1 kg courgettes
- 200 ml room
- peper en zout
- 15 ml (1 el) olijfolie