![](lg: https://www.tupperware.be/assets/uploads/sites/2/2021/08/tupperware_tad7894_0_0_300_rgb-jpg.jpeg,sm: https://www.tupperware.be/assets/uploads/sites/2/2021/08/tupperware_tad7894_0_0_300_rgb-jpg.jpeg,default: https://www.tupperware.be/assets/uploads/sites/2/2021/08/tupperware_tad7894_0_0_300_rgb-jpg.jpeg)
Terug
Courgettebloempjes
Voorbereiding
- Verwarm de oven zonder rooster voor op 180 °C.
- Pel en snij de knoflook in 2.
- Hak de basilicum en de knoflook fijn met de TurboChef.
- Doe de room, de eieren, de inhoud van de TurboChef, het zout en de peper in de Shaker 600 ml en schud goed.
- Snij de uiteinden van de courgettes en snij vervolgens brede plakjes met behulp van de Click Series en het breed lemmet.
- Rol de plakjes op en plaats ze in de holtes van de MultiFlex TupCakes zodanig dat ze een bloem vormen.
- Schud nogmaals met de Shaker en giet nadien over de courgettebloempjes.
- Plaats onderaan in de oven en bak 50 min op 180 °C. Laat 10 min afkoelen alvorens te ontvormen.
![](lg: https://www.tupperware.be/assets/uploads/sites/2/2021/08/tupperware_tad7894_0_0_300_rgb-jpg-940x662.jpeg,default: https://www.tupperware.be/assets/uploads/sites/2/2021/08/tupperware_tad7894_0_0_300_rgb-jpg-940x662.jpeg)
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 1 teentje knoflook
- 10 tot 12 basilicumblaadjes
- 200 ml room
- 2 eieren
- Zout en peper
- 2 courgettes (± 450-500 g)