Word Gastvrouw/heer
Terug

Courgetterolletjes met ricotta en spinazie

totale tijd
51 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
2 min
kooktijd
34 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Spoel de spinazie af in het Dubbel Vergiet, laat uitlekken en doe in de MicroCook Rond 2,25 l. Kook 4 min in de magnetron op 600 watt. Laat 2 min rusten.
  3. Hak de gekookte spinazie, de ui en de zongedroogde tomaten fijn in de ExtraChef. Verwijder het lemmet, voeg de ricotta toe en meng met de Silicone Spatel.
  4. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Snij lange plakjes van de courgette met de brede dunschiller van de Click Series.
  6. Bedek de bodem van het UltraPro Deksel 800 ml met de tomatensaus.
  7. Bestrijk elk courgetteplakje met het ricottamengsel m.b.v. een theelepel, rol ze op en leg ze op de tomatensaus in de UltraPro.
  8. Kruid met zout, peper en de Italiaanse kruiden.
  9. Snij de mozzarella in dunne plakjes en verdeel over de courgetterolletjes.
  10. Bak 30 min in de voorverwarmde oven.
  11. Werk af met verse peterselie en serveer.

Aanvullende opmerkingen

TIP: serveer dit gerecht als voor-of bijgerecht voor 3 tot 4 personen of als hoofdgerecht voor 2 personen.

Ingrediënten

Voor 14 porties

  • 250 g verse spinazie
  • 0.5 ui
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 125 g ricotta
  • peper en zout
  • 5 ml (1 tl) nootmuskaat
  • 1 grote courgette
  • 350 g tomatensaus (passata)
  • 1 bol mozzarella
  • 5 ml (1 tl) Italiaanse kruiden
  • verse peterselie
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me