Terug
Courgetterolletjes met ricotta en spinazie
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Spoel de spinazie af in het Dubbel Vergiet, laat uitlekken en doe in de MicroCook Rond 2,25 l. Kook 4 min in de magnetron op 600 watt. Laat 2 min rusten.
- Hak de gekookte spinazie, de ui en de zongedroogde tomaten fijn in de ExtraChef. Verwijder het lemmet, voeg de ricotta toe en meng met de Silicone Spatel.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Snij lange plakjes van de courgette met de brede dunschiller van de Click Series.
- Bedek de bodem van het UltraPro Deksel 800 ml met de tomatensaus.
- Bestrijk elk courgetteplakje met het ricottamengsel m.b.v. een theelepel, rol ze op en leg ze op de tomatensaus in de UltraPro.
- Kruid met zout, peper en de Italiaanse kruiden.
- Snij de mozzarella in dunne plakjes en verdeel over de courgetterolletjes.
- Bak 30 min in de voorverwarmde oven.
- Werk af met verse peterselie en serveer.
Aanvullende opmerkingen
TIP: serveer dit gerecht als voor-of bijgerecht voor 3 tot 4 personen of als hoofdgerecht voor 2 personen.
Ingrediënten
Voor 14 porties
- 250 g verse spinazie
- 0.5 ui
- 4 zongedroogde tomaten
- 125 g ricotta
- peper en zout
- 5 ml (1 tl) nootmuskaat
- 1 grote courgette
- 350 g tomatensaus (passata)
- 1 bol mozzarella
- 5 ml (1 tl) Italiaanse kruiden
- verse peterselie