Terug
Couscous met kip
Voorbereiding
- Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken.
- Snijd de geschilde en gewassen groenten (Universele Dunschiller) in kleine blokjes (Mastro Koksmes). Hak de gepelde uien en het knoflookteentje fijn (SuperSonic Chopper Large).
- Meng de in blokjes gesneden groenten, gesnipperde ui en knoflook, kikkererwten met de helft van de ras-el-hanout, zout en peper in een kom (Aloha kom 2 l). Plaats in de onderste zeef van de Micro Urban Family..
- Snijd de kip in dikke repen, meng met de overgebleven ras-el-hanout en doe in het bovenste vergiet.
- Plaats de vergieten bovenop het met 400 ml koud water gevulde reservoir, dek af en kook ongeveer 24 min op 900 watt. Zet de afgedekte pannen aan het einde van het koken opzij op een bord buiten het reservoir.
- Doe het griesmeel in het reservoir met het hete kookwater, breng op smaak met zout en peper en roer. Dek af met het Rijstdeksel en laat ongeveer 10 min zwellen. Giet de olie over het griesmeel, voeg de rozijnen toe en roer om de zaden te scheiden. Serveer met de groenten en kip.
Aanvullende opmerkingen
Tip voor sappige, geparfumeerde kip: meng het sap van 1/2 citroen met de helft van de ras-el-hanout en marineer de kipreepjes ongeveer 30 min voor het koken zoals aangegeven in het recept.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 200 g gekookte kikkererwten
- 250 g wortelen
- 150 g rapen
- 150 g rode uien (of gele)
- 1 knoflookteentje
- 3 el ras-el-hanout
- Zout en peper
- 500 g kipfilet
- 350 g middelgrote couscouszaadjes
- 1 kippenbouillonblokje, vetvrij
- 1 el olijfolie
- 30 g rozijnen (± 50 ml)