Word Gastvrouw/heer
Terug

Detox kippensoep

Toevoegen aan mijn recepten
totale tijd
42 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
20 min
kooktijd
21 min

Voorbereiding

  1. Schil de gewassen jonge uien en zorg ervoor dat de groene stengels heel blijven. Pel het teentje knoflook.
  2. Hak m.b.v. de TurboChef de uien en het teentje knoflook fijn.
  3. Snij de kip in kleine stukjes. Pel en rasp de gember m.b.v de Mini Rasp uit de Click Series Accessoireset.
  4. Plaats in MicroCook Rond 2,25 l de stukjes kip, de gehakte knoflook en uien, de gepelde en geraspte gember, voeg het water toe en roer goed.
  5. Dek af en kook ongeveer 16 min. op 600 watt. Roer halverwege de kooktijd.
  6. Schil en snij de selderij in plakjes. Snij de gewassen broccoli in roosjes.
  7. Voeg de groenten (erwten, selderij en broccoli), saffraan, zout en peper toe aan de kippensoep. Meng, dek af en kook ongeveer 5 min op 600 watt. Laat 10 min staan en voeg dan de sojasaus toe (naar eigen smaak).
  8. Bestrooi de soep met de groene stengels van de jonge uien en met de gehakte peterselie en serveer.

Aanvullende opmerkingen

Informatie: als je de diepvrieserwten gebruikt, ontdooi ze dan voor gebruik.

Toevoegen aan mijn recepten Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor 4 porties

  • 2 jonge uien (of 1 kleine ui)
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g verse gember
  • 300 g kip (zonder been, zonder vel)
  • 3 selderstengels
  • 250 g broccoli
  • 200 g verse (of diepgevroren) erwten
  • 800 ml water
  • 1 snufje saffraan (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • 15 ml (1 el) sojasaus
  • 6 takjes peterselie
Ontdek onze collecties in onze herfst-winter catalogus
Meer weten
Betalingswijze
Verzending
Beveiligde aankoop
  • Snelle en veilige levering, gratis vanaf €100.
  • Kopers- en gegevensbescherming
  • Veilige betaling met SSL encryptie