Terug
Detox kippensoep
Voorbereiding
- Schil de gewassen jonge uien en zorg ervoor dat de groene stengels heel blijven. Pel het teentje knoflook.
- Hak m.b.v. de TurboChef de uien en het teentje knoflook fijn.
- Snij de kip in kleine stukjes. Pel en rasp de gember m.b.v de Mini Rasp uit de Click Series Accessoireset.
- Plaats in MicroCook Rond 2,25 l de stukjes kip, de gehakte knoflook en uien, de gepelde en geraspte gember, voeg het water toe en roer goed.
- Dek af en kook ongeveer 16 min. op 600 watt. Roer halverwege de kooktijd.
- Schil en snij de selderij in plakjes. Snij de gewassen broccoli in roosjes.
- Voeg de groenten (erwten, selderij en broccoli), saffraan, zout en peper toe aan de kippensoep. Meng, dek af en kook ongeveer 5 min op 600 watt. Laat 10 min staan en voeg dan de sojasaus toe (naar eigen smaak).
- Bestrooi de soep met de groene stengels van de jonge uien en met de gehakte peterselie en serveer.
Aanvullende opmerkingen
Informatie: als je de diepvrieserwten gebruikt, ontdooi ze dan voor gebruik.
Ingrediënten
Voor 4 porties
- 2 jonge uien (of 1 kleine ui)
- 1 teentje knoflook
- 20 g verse gember
- 300 g kip (zonder been, zonder vel)
- 3 selderstengels
- 250 g broccoli
- 200 g verse (of diepgevroren) erwten
- 800 ml water
- 1 snufje saffraan (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- 15 ml (1 el) sojasaus
- 6 takjes peterselie