Terug
DIM SUM MET SCAMPI
Voorbereiding
- Verwarm het water, ongeveer 1 min 30 op 600 watt in de MicroCook Schenkkan 1 l. Voeg er de bloem en het zout aan toe en meng met de Silicone Spatel. Werk af met de hand en maak er een bol van.
- Verdeel het deeg in 12 bollen en rol elke beboterde bol uit tot een cirkel van Ø 10 cm met de Verstelbare Deeg-N-Rol / Deegroller en Deegblad Antislip / Placemat.
- Mix de gepelde sjalot en de gewassen peterselie in de TurboMax. Voeg er de scampi en de sojasaus aan toe en mix nogmaals
- Leg een beetje scampivulling in het midden van de deegcirkels, bevochtig de randen met de Silicone Borstel / Keukenkwast, vouw ze dicht en knijp ze samen tot kleine dim sum.
- Schik ze in het groot vergiet van de Micro Urban Family en zet dit op de met 400 ml koud water gevulde basis, sluit af en laat 11 min stomen op 900 watt. Laat 5 min rusten.
- Dien de dim sum op met sojasaus of zoetzure saus.
Aanvullende opmerkingen
Varianten:
Vervang de scampi door:
- Ravioli met varken: 125 g dunne worst.
- Ravioli met groenten: 50 g geraspte wortelen, 1 fijngehakte Parijse champignon en 25 g sojascheuten (in 4 gesneden).
Ingrediënten
Voor 12 porties
- 75 ml (5 el) water
- 150 ml bloem
- 1 ml zout
Scampivulling
- 1 sjalot
- 3 takjes peterselie
- 125 g gekookte en gepelde scampi
- 5 ml (1 tl) sojasaus