Word Gastvrouw/heer
Terug

Domes van gerookte zalm

totale tijd
35 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
20 min

Voorbereiding

  1. Hak de gepelde sjalot fi jn met de ExtraChef. Doe er de jonge spinazie bij en hak fijn.
  2. Verwijder het lemmet, voeg de verse kaas, zout en peper toe en vermeng met de Silicone Spatel. Roer niet te veel, zodat de textuur van de kaas behouden blijft.
  3. Plaats de MultiFlex Domes in de Igloo Doos 2,25 l en bekleed elke holte met een plakje gerookte zalm. Laat rondom 3 cm uitsteken.
  4. Vul de holtes met de kaasbereiding, sla de zalm naar binnen om de koepeltjes te sluiten en druk voorzichtig aan.
  5. Plaats minstens 20 min in de koelkast.

Aanvullende opmerkingen

Varianten:

ITALIAANSE DOMES

Vervang de zalm door 12 dunne plakjes parma- of serranoham die je in een kruis legt.

DOMES VAN ZALM MET VERSE GEITEN KAAS

Vervang de verse kaas door verse geitenkaas.

Ingrediënten

Voor 6 porties

  • 1 sjalot
  • 50 g spinaziescheuten
  • 300 g verse kaas (type Philadelphia®)
  • Zout en peper naar smaak
  • 6 grote dunne plakjes gerookte zalm (± 300 g)
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me