Terug
Domes van gerookte zalm
Voorbereiding
- Hak de gepelde sjalot fi jn met de ExtraChef. Doe er de jonge spinazie bij en hak fijn.
- Verwijder het lemmet, voeg de verse kaas, zout en peper toe en vermeng met de Silicone Spatel. Roer niet te veel, zodat de textuur van de kaas behouden blijft.
- Plaats de MultiFlex Domes in de Igloo Doos 2,25 l en bekleed elke holte met een plakje gerookte zalm. Laat rondom 3 cm uitsteken.
- Vul de holtes met de kaasbereiding, sla de zalm naar binnen om de koepeltjes te sluiten en druk voorzichtig aan.
- Plaats minstens 20 min in de koelkast.
Aanvullende opmerkingen
Varianten:
ITALIAANSE DOMES
Vervang de zalm door 12 dunne plakjes parma- of serranoham die je in een kruis legt.
DOMES VAN ZALM MET VERSE GEITEN KAAS
Vervang de verse kaas door verse geitenkaas.
Ingrediënten
Voor 6 porties
- 1 sjalot
- 50 g spinaziescheuten
- 300 g verse kaas (type Philadelphia®)
- Zout en peper naar smaak
- 6 grote dunne plakjes gerookte zalm (± 300 g)