Word Gastvrouw/heer
Terug

DOMES VAN PURE CHOCOLADE EN SPECULAAS

totale tijd
1:04 uren
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
30 min
rusttijd
30 min
kooktijd
4 min

Voorbereiding

 1. Breek 100 g chocolade in stukken, doe die in de MicroCook Schenkkan 1 l en laat ze in 2 min 30 smelten op 360 watt. Laat 1 min staan en vermeng met de Silicone Spatel. Verwarm indien nodig nog eens 20 sec op 360 watt.
 2. Verdeel de gesmolten chocolade gelijkmatig over de holtes van de MultiFlex Domes die je in de Igloo Doos 2,25 l hebt geplaatst. Strijk de chocolade gelijkmatig uit met de Silicone Borstel, tot goed tegen de randen (zie stap voor stap p. 2). Plaats 10 min in de diepvriezer (of 20 min in de koelkast).
 3. Doe de rest van de chocolade in stukken in de MicroCook Schenkkan en laat die in 2 min smelten op 360 watt. Laat 1 min rusten en roer dan met de Silicone Spatel.
 4. Klop de room in de Speedy Chef tot heel stevige slagroom. Doe er de poedersuiker bij en klop nog eens. Schep de slagroom met de Silicone Spatel in twee keer heel voorzichtig door de gesmolten chocolade in de Schenkkan. Verwarm indien nodig nog eens 20 sec.
 5. Verdeel de mousse over de holtes van de MultiFlex Domes, op de koude chocolade. Blijf enkele millimeters van de rand. Druk zachtjes aan met de achterkant van een lepel.
 6. Breek de speculaas in stukjes en mix die met de gesmolten boter met behulp van de TurboChef. Verdeel dit mengsel over de mousse en druk zachtjes aan met de achterkant van een lepel.
 7. Plaats 20 min in de diepvriezer (of 1 u in de koelkast) en haal de Domes dan voorzichtig uit de vorm
Ingrediënten

Voor 6 porties

 • 160 g Pure chocolade
 • 100 ml Volle room, goed koud
 • 10 ml (2 tl) Poedersuiker
 • 50 g Speculaas
 • 15 g Gesmolten boter
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me