Word Gastvrouw/heer
Terug

Driekoningen Croissants

totale tijd
40 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
10 min
kooktijd
30 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en verwijder het rooster.
  2. In de DuoChef, plaats de droge ingredienten en meng op stand 1. Voeg de rest van de ingredienten toe en meng op stand 2.
  3. Plaats een bladerdeeg op de MultiFlex / MFV Ovenblad op het koude rooster. Dankzij de Silicone Borstel / Siliconen Keukenkwast smeer de rand van het deeg met eigeel over ongeveer 2 cm breedte in, verdeel de amandelcrème over het midden van het deeg zonder over de eigeel te gaan. Leg de boon in de crème.
  4. Leg het tweede bladerdeeg erop en druk lichtjes op de randen met een vork om de 2 degen aan elkaar te lassen.
  5. Teken kruisjes of andere vormen op het deeg met het blad van een mes zonder het deeg door te snijden. In het midden en op de strepen, het deeg met een tandenstoker op regelmatige afstanden doorprikken, zodat de lucht kan ontsnappen en voorkomen dat het deeg te veel opzwelt en uitdroogt. 
  6. Dankzij de Silicone Borstel / Siliconen Keukenkwast smeer de tweede deeg met eigeel in.
  7. Bak 30 tot 35 minuten laag in de oven.
Ingrediënten

Voor 9 porties

  • 2 bladerdegen
  • 1 boon
  • 150 g amandelpoeder
  • 100 g zachte boter
  • 100 g suiker
  • 3 bittere amandelessence-druppels
  • 2 eieren
  • 1 eigeel
  • 15 ml water (1 el)
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me