Word Gastvrouw/heer
Terug

Driekoningentaart

totale tijd
40 min
moeilijkheid
gemiddelde
voorbereidingstijd
10 min
kooktijd
30 min

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven zonder rooster voor op 200°C. 
  2. Plaats alle ingrediënten in de juiste volgorde in de ExtraChef en meng het geheel om de amandelcrème te bereiden.   
  3. Leg een vel bladerdeeg op het MultiFlex Ovenblad dat op het koude rooster van de oven geplaatst is. Bestrijk m.b.v. de Silicone Borstel, de rand van het deeg met het eidooierlaagje op een breedte van 2 cm. Spreid de amandelcrème op het midden van het deeg zonder het eidooierlaag te raken. Plaats de boon in de vulling. 
  4. Plaats het tweede vel bladerdeeg bovenop en druk de randen goed aan m.b.v. een vork.  
  5. Maak ruitjespatronen of andere patronen op het deeg met een mes zonder het deeg te doorprikken. Maak nadien gaatjes in het midden en op de lijnen met een tandenstoker zodat de lucht kan ontsnappen en zo voor te komen dat het deeg te veel opzwelt en uitdroogt. 
  6. Bestrijk m.b.v. de Silicone Borstel een eidooierlaagje op het bovenste deeg. 
  7. Laat 30 tot 35 minuten bakken in de oven op lage positie.
Ingrediënten

Voor 9 porties

  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 boon

Amandelcrème

  • 150 g amandelpoeder
  • 100 g zachte boter
  • 100 g suiker
  • 3 druppels amandelessence
  • 2 eieren

Eidooierlaagje

  • 1 eidooier
  • 15 ml (1el) water
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me