Word Gastvrouw/heer
Terug

Dulce de Leche popcorn

totale tijd
16 min
moeilijkheid
gemakkelijk
voorbereidingstijd
5 min
rusttijd
5 min
kooktijd
6 min

Voorbereiding

 1. Giet de maïskorrels in de WOW Popcorn maker (met het glazen schaaltje onderin) zonder iets anders toe te voegen. Sluit met het deksel in de open positie door de cirkels op het deksel uit te lijnen met de openingen in de basis (zodat de de stoom kan ontsnappen).
 2. Kook ongeveer 3 min op maximaal vermogen in de microgolfoven (max. 1000 watt). Zet de microgolfoven uit zodra de maïskorrels bijna niet meer poffen (2 seconden tussen elke pof). Afhankelijk van de microgolfoven kan de tijdsduur minder of meer dan 3 min zijn (zie gebruiksaanwijzing voor meer gedetailleerde instructies).
 3. Schud de popcorn en draai de WOW Popcorn maker ondersteboven met het deksel erop om de niet-gepofte korrels door de openingen in de basis te verwijderen.
 4. Giet de dulce de leche in de lege WOW Popcorn maker, voeg de baking soda toe en meng voorzichtig.
 5. Plaats onafgedekt 1 min op 600 watt in de microgolfoven.
 6. Doe de popcorn terug in de Popcorn maker met de dulce de leche en roer voorzichtig met een siliconen spatel om hier de popcorn gelijkmatig mee te bedekken. Zorg ervoor dat je de dulce de leche van de bodem schraapt. Wees voorzichtig want hete dulce de leche kan brandwonden veroorzaken.
 7. Plaats onafgedekt 20 seconden op 600 watt in de microgolfoven en meng nog eens 10-20 seconden.
 8. Laat 5 min afkoelen voor het opdienen.

Aanvullende opmerkingen

Belangrijke opmerking: Haal na gebruik het glazen schaaltje uit de siliconen basis om het schoon te maken en ga er voorzichtig mee om.

Ingrediënten

Voor 4 porties

 • 50 g maïskorrels
 • 60 g dulce de leche
 • 1 snufje baking soda
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me