Terug
Eclairs met vanillecrème
Voorbereiding
- Begin met het bereiden van de vanillecrème, zodat deze koud en klaar is om de eclairs te vullen. Gebruik de Shaker 350 ml om de melk af te meten. Voeg vervolgens het vanillepuddingpoeder toe en shake het goed.
- Giet het mengsel in de MicroCook Schenkkan 1 l en zet het ongeveer 4 minuten in de magnetron op 600 watt, terwijl je elke minuut roert. Zet het deksel erop en laat het mengsel afkoelen.
- Breng het water, het zout, de suiker en de boter in de Universal Kookpot 5,6 l op hoog vuur. Zet het vuur lager en voeg de gezeefde meel in één keer toe, terwijl je voortdurend roert om eventuele klontjes te breken. Voeg nadien alle eiren één per één toe aan de mengsel. Blijf roeren met de Silicone Spatel tot het deeg dik en glanzend is. Breng het deeg over in een kom en laat het afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 210ºC.
- Bereid de Krok-toren met inzetten en sluit hem af. Bereid het deegblad voor door het te bedekken met bakpapier en het te vouwen rond de deegblad. Plaats het inzetstuk onder de Krok-toren. Giet het deeg in de Krok-toren.
- Druk het deeg. Gebruik de aanwijzingen op het deegblad om perfect gelijkmatige eclairs te maken die op dezelfde manier bakken.
- Wanneer je het hele deeg in vormen van eclairs hebt gemodelleerd, leg je het deegblad in een Silicone MultiFlex Ovenblad en haal je het deegblad eruit.
- De eclairs zijn nu klaar om gebakken te worden. Zet ze ongeveer 20 minuten op het middelste rek van de oven, tot ze lichtbruin zijn.
- Laat ze afkoelen alvorens ze te vullen en te versieren. Giet ondertussen de vanillecrème in de Spuitzak. Knip de eclairs uit met de Keukenschaar en vul ze met de crème met behulp van de Spuitzak. Plaats een paar toefjes room bovenop en versier ze met zoveel verse eetbare bloemen als je wilt.
Aanvullende opmerkingen
Laat je niet misleiden: eclairs zijn gemakkelijk te maken als je een goed recept en het juiste keukengerei hebt. En hier zijn we experts in beide.
Ingrediënten
Voor 12 porties
Voor de bereiding van het éclairdeeg
- 250 ml water
- 1 snufje suiker
- 1 snufje zout
- 50 g boter
- 150 g meel
- 4 eieren (medium)
Om de vanillecrème te bereiden
- 250 ml melk
- 0.5 zak vanillepuddingpoeder
- 3 el suiker
- 250 g slagroom
- 2 zakken slagroom stabilisator
Voor de decoratie
- eetbare bloemen (optioneel)