Word Gastvrouw/heer
Terug

EENHOORNTAART

totale tijd
33 min
moeilijkheid
gevorderd
voorbereidingstijd
15 min
rusttijd
8 min
kooktijd
10 min

Voorbereiding

  1. Klop de room op tot slagroom met de Duo Chef op stand 2, voeg de eieren, suiker, bloem, bakpoeder en vanille toe en meng deze op stand 2.
  2. Weeg 200 g deeg in de MultiFlex Mini Princess, maak het oppervlak glad met de Silicone Spatel om het deeg gelijkmatig te verdelen in de vorm en bak het ongeveer 2 min 30 sec op 600 watt.
  3. Laat 2 min rusten alvorens te ontvormen op een ovenrooster en laat het afkoelen. Herhaal dit 3 keer met het resterende deeg (maak de vorm telkens schoon).
  4. Bereid de vulling: klop de room met de mascarpone en de poedersuiker in de schone Duo Chef op stand 1. Voeg een paar druppels rode voedselkleurstof toe om het roze te kleuren.
  5. Zet de taarten op elkaar door ze te fixeren met 30 ml slagroom. Bedek de taart met suikerdeeg, vorm de hoorn met de Cornet Party zoals op de foto. Maak de manen met de rest van de slagroom in de Garneer-/Spuitzak.
Ingrediënten

Voor 8 porties

  • 250 ml zeer koude volle room
  • 3 eieren
  • 180 g suiker (± 180 ml)
  • 200 g bloem
  • 0.25 bakpoederzak
  • 8 ml vloeibare vanille

Vulling en decoratie

  • 100 ml zeer koude volle room
  • 50 g mascarpone
  • 15 g poedersuiker
  • Een paar druppels rode voedselkleurstof
  • Suikerdeeg: 250 g rose, 150 g wit, 15 g zwart
Ontdek de volledige collecties in onze catalogus
Toon me